Nejste přihlášen/a.
Zdravím...po dlouhém bádání nad mým problémem jsem došel k závěru že ho sám nevyřeším...Mám Simsona S51 Enduro roč. 1990...výborný stroj..ale poslední döbou mám velký problém...Nedávno jsem byl s kamarádem ve frýdläntě na motorce...vše bylo v pohodě až na cestu zpět...zničeho nic mi motorka začala cukat pod rukama a tak tak jsem ji udržel...dopředu do zadu...tak jsem začal podřazovat...a zkoušel jsem přidávat plyn..chvíli za plyn brala a pak mi to zdechlo..uplně...a nedařilo se mi ji startovat..tak jsme přespali..někde na chatě..a druhý den jsem kontroloval svíčku karburátor...jestli teče benzín...atd...a na nic jsem nepřišel...tak jsem ji dotlačil na nádraží ve Frýdlantě...Simson má 3 polohy pouštění benzínu...do prava zavřený, dolů otevřený a do leva je rezerva... pořád jsem zkoušel stratovat na otevřeno ale nic...pak jsem jednou prošlápnul na rezervu a on chytl...do dneška jezdil bez cukání...ale dnes se to vrátilo i na té rezervě...byl jsem rád že jsem vubec dojel domů...nevím čím to je...začne to z ničeho nic klesá výkon motoru..a pak uplně vypne...a je to při všech rychlostech..ä zařazených stupních..takže vážně nevím mám strach vyjet na cestu abych nezustal někde trčet...poradí někdo? Předem díky moc všem za snahu, usíli a odpovědi na muj email:
když po čase zreziví v nádrži vnitřní strana mohou se uvolňovat malé částečky a dostávat se do karburátoru a byť tam máte sítko tak se to ucpe. Nebo je zacpané sítko nádrže nebo i ventil vevnitř a nejde do karburátoru pořádně palivo. Další příčnou cukání může být problém v elektrice, lecky se tzv. probije Fajfka a motor pak nedává jiskru. Takže radím pořád dokola . . .čistení karburátoru a venilu nádrže i vevnitř a výměna fajfky, případně kabelu indukčky a svíčky. mohlo by jedno z toho pomoct. Doufám tedy. Co já se kdysi s těmi fajfkami natrápil nakonec nejlíp jela ta 10 let stará ještě z čezety.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.