Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

MPV pro 5 člennou rodinu

Od: amy® odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, prosím o radu ohledně výběru auta pro 5 člennou rodinu. Podmínkou jsou 3 zadní dělená sedadla a velký kufr. Denní ježdění do práce i cesty do zahraničí s bagáží. Bude kupované buď nové nebo ojeté max. 4 roky, to ještě zvažujeme. Máme Octavii diesel 1.6 a spokojenost, i když při plném naložení dost klesne... Nevím, zda znovu jít do nafty nebo u těchto aut do benzínu. Prosím které byste doporučili? Aut s dělenými zadními sedadly moc není. Přemýšlíme o VW Touran, Peugeot 5008, Ford Galaxy. Děkuji.

doplněno 09.11.24 21:28: A co byste řekli ojetému VW Sharan? Akorát starší Sharan stojí stejně jako některé z nových aut...

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jawacek350
hodnocení

5x

Zkuste Ford S-max. Vzadu jsou tři dělené sedačky, jak si přejete a místa hafo.

2024
hodnocení

3x
Není to MPV, ale Honda CR-V je krásné auto se spoustou místa uvnitř kabiny i kufru.
Mluvím tedy o 6.gen, 5.gen se mi tolik nelíbí i když...

cad
hodnocení

3x

Já jsem pro pro vw Caddy (nebo Peugeot, Opel ... Nějakou této dodávku). Jasně, je to vysoká dodávka se všemi svými dodávkovými neduhy ale ten kufr je boží. Velký rovný kufr, po vyndání (nebo stačí sklopit) třech zadních sedadel super plocha pro přespání tří lidí vedle sebe. Delší sezení (do Španělska atd) na zadních sedadlech je "za trest". Pak mi přijde, že oproti jiným autům "hodně zatáčí" do zatáček - tím myslím pasy ve Švýcarsku atd. Já mám 1,6 naftu a když je naložený (kolem těch 3,5 t) tak to není žádný závoďák (ale ani šnek).

Akorát v mé verzi (2010) nemá dělená zadní sedadla - jsou 2+1, ale úplně vyjmutelná. Nevýhoda je, že je vysoký - na dálnici okolo 7l (7,5l) nafty při 130 (150) km/h, já 5 st. převodovka (je i 6 st). Po normální silnici jezdím kolem 5,5 l nafty. Na dálnici je "aerodynamický hluk". Dál to má tvrdý podvozek, listové pružiny vzadu, když je naložený, tak v pohodě. Pokud je prázdný, tak té každá díra vyklepe. Když dám na střechu serfy atd tak je ten "padák" cítit, a taky podjíždění mýtnic ve Francii, které jsou na výšku 2 m je vždycky presovačka. Cokoliv potřebuju dàt na střechu, tak je potřeba žebřík, nebo stoupnout na zadní kolo a někdo tě musí přidržet. Dovnitř se vejdou tři dospělé bicykly (nemusím rozkládat)!

A takový jezevčík - Caddy v dlouhé verzi, to je kufr ...

Já na Kedíka nedám dopustit. Jediný, co mi vadí, že já nemám tempomat a nádrž má jenom 60 litrů.

Mám nějakých 310 tis. km., byl koupený jako nový. Vyměněné 3 vstřiky, EGR ventil, řemen. Nemám adblue. Tak dvakrát v zimě (jezdil jsem krátké trasy) se rozvítil dpf filtr a musel jsem jezdit, aby se vypálily saze. I když je to nafta, tak emise má "jak nové". Ale taky se o něho starám - měním častěji olej, dávám VIF do nafty ... Jestli benzín, nebo naftu ti neřeknu (za mě naftu. Pákrát jsem jel s benzínovým kedíkem a nic moc - tlačil jsem ho do kopce očima).

Nevím, co Caddy v poslední verzi - to vypadá víc jak osobák?

amy®
hodnocení

Děkuji za názor, přesně o tomhle vozu mluvil i manžel, že by se mu Caddy docela zamlouval. Já to zamítla, protože mi vzhledově připadá jako pracovní/montážní auto i když funkčně by nám vyhovovalo.
cad

Že vypadá jako pracovní bych vůbec neřešil - ty nepotřebuješ aby to byl nějaký kočkolap. Když vybereš nějakého třeba v tmavé metalíze, která má nárazníky ve stejné barvě tak je zepředu "celkem pěkný" - ta maska zepředu mi přijde jednoduchá a povedená.

Nemáte nějaké kamarády, kteří mají Caddyho? Aby vám ho půjčili na projetí. Někomu nemusí vyhovovat, že v druhé řadě sedadel je místo na nohy kratší (můj 2011) (ale záleží vůči čemu to porovnávám.). Pokud vyndávám "dvojsedadlo" ven z auta, tak na to musí být dva lidi - je to těžký.

Ještě je výhodou, že když otevřu kufr a sněží/prší tak se tam krásně dva lidi schovají "pod stříšku" a můžou se oblékat/obouvat. Je vysoký, takže děti se např zimě před lyžováním můžou oblíkat vevnitř.

Horší je boční vítr třeba na dálnici (když není naložený).

Jo a přijde mi, že celkem dlouho trvá, než se zahřeje v zimě motor, a začne topit. (Ale zase záleží, vůči čemu). Ještě mi vadí, že nemá horní kryt motoru - pokud chci spát někde podzim/zima, tak "se rychle ochladí". (Možná se dá dokoupit, to teď nevím).

Výhodou i nevýhodou jsou posuvné boční dveře. Na parkovišti lehce vystoupíš. Občas je ale vevnitř kapka vody když prší (podle mě to je konstrukční vada, víc lidí mi to řeklo)

re4zon
hodnocení

2x
Podstatny je vek deti, do spousty aut vcetne mpv se ne vsechny sedacky vejdou 3 vedle sebe.
amy®
hodnocení

Doplněno - 2 větší děti bez autosedačky, 1 dítě 6 let s autosedačkou

hodnocení

2x
Touran je za mě malej (mám ho). Kdybych měl tři děti, tak jdu spíše do Sharana.

Mě se do "lodžiny" dacia lodgy vešly 2 autosedačky ( 2 děti do 3 let ) a jeden dospělý vedle sebe.

amy®
hodnocení

Děkuji za radu, ano, o Sharanovi jsme také přemýšleli, ale je už cenově dost jinde, i ojetý. U nás vzadu 1 autosedačka + 2 puberťáci, jeden velikostí už jako dospělák. 2 dospělí se dozadu vejdou, ale s tou autosedačkou to je už trochu potíž. Proto chceme ty dělené sedačky jestli si tím pomůžeme. Ideální by pro nás byl asi nějaký VW Multivan nebo Transporter, ale to už je taky cenově úplně jinde. A s Lodgy jste spokojen? Nemá dělené sedačky nebo ano?

V druhé řadě má 2+1 dělení.

martinkupka
hodnocení

2x

7 míst. Mazdu CX 80 6-válec nafta je zua cenu kodiaku

krtek6
hodnocení

2x

no...pokud s tím autem chceš opravdu jezdit a ne se na něj dívat přes sklo v servisu...tak zapomeň na Ford nebo Pažouta...zbývá teda VW Touran což je poctivé rodinné auto...Nabízí se ještě Tiguan Allspace v generaci 2, ale nevím jaký je rozpočet...

Klasické rozumy koncernu, že? Nekupovat auta od F, tedy Fiat, Ford a fšecky francouzský.

krtek6

@jenyk: ano...mám kolem sebe x lidí co jsou z těch "F" vyléčení...zbývá už jen můj bratr, ale ten, protože ví kulový o všem, tak ten si to ještě nenechal rozmluvit...ale taky na něho dojde...jen to ještě neví..spíš nechce vědět...

f je potvora, nekupovat auta s F...nejen fšecky francouzský, ale ani Ford, Fiat, Folks wagen a tak podobně. Mám v okolí jednoho podobnýho, nefungující výhřev sedaček u jednoho japonce je potvrzení jeho slov od F a v životě by si podobný krám nekoupil. Ale tlumiče po smrti ani ne po sto tisících je u jeho Golfa běžný opotřebení.

Nebudeme se hádat, každý máme jiné zkušenosti s auty a já tuto teorii o F nemůžu vůbec potvrdit, mám zkušenosti vesměs opačné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]