Nejste přihlášen/a.
Jaký ekolo nebo eBike nejsilnější - mohu legálně použít do (třeba státního) lesa? Tedy ne míjejí lesa.
Víte i paragraf?
a odkdy to mudi mit SPZ a / nebo POV?
Jinak mam ŘP SK.A/B
Do lesa / na lesní cesty myslím i s ohledem na ´zákaz motorových vozidel do lesa ´ jestli rozumíte.
Elektrokolo není ze zákona motorové vozidlo, takže do lesa s ním můžete a neslyšel jsem, že by to bylo nějak limitováno výkonem elektromotoru. Jiná situace by byla, pokud by se jednalo o elektromoped.
Ale jo, i to elektrokolo je přesně definováno - nesmí mít větší jmenovitý výkon než 250W a maximální rychlost, při které elektromotor dopomáhá je 25 km/hod. Je to směrnice EK 2002/24/EC. No a pokud to kolo splňuje, tak v lese i jinde v pohodě.
To jistě, dle EU legislativy se elektrokolo s výkonem do 250W považuje za běžné jízdní kolo. A co když mám motor 300W, pak do lesa nesmím? U kol s dodatečně přidělaným pohonem byl povolen výkonnější motor, ale možná to už neplatí. Musím na to někdy kouknout.
No tak co nejsilnějšího může do lesa nebo nemůže?
Může to být eBike? Asi ne co?
250W mě asi neuveze, mám těžkou krosnu, celkem tak 150 kg jak mariňák s kulometem v plný polní.
Legálně si na procházku chodím do lesa odpočinout s rodinou a legálně chodím po cestách.Legálně taky můžu nenápadně odhodit do tvýho výpletu kola klacek a hodíš matlanec.Si na tom svým eBiku jezdi po silnici.Na chodníku taky nemáš co dělat.
Tak odpoví někdo k věci, jak to je teda s tím eBikem?
Jinak v některých lokalitách jezdí na motorkách lesem a túrujou tak - že to dost ruší, nevím jestli na to mají nějaký speciální povolení? Slyším ostatní turisty tam když se baví o tom že "zase jezdí na motorkách".
Jednou jsem takhle šel, to bylo teda dost odlehlý, tak tam měli normálně oranžový značení páskama KTM, většinou to byly státní pozemky tak nevím jestli to mají legálně pronajatý nebo si tam udělali načerno tréningové dráhu krosky
Že po nich nikdo nejde, ani myslivci, ani hajný, ani policajti?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.