Nejste přihlášen/a.
A co je vaším cílem? vydělat na tom rozdílu co dostnete od pojišťovny a za kolik si to opravíte sám? Já jsem to řešil opravou v tom autorizáku, možná vyměnili zbytečně více než bylo třeba čímž se zvedla výše škody na autě (kůli případnému prodeji auta v budoucnu nevýhoda). Ale dnes bych to asi udělal stejně, pro mě nejjednodušší řešení bez starostí.
U auta za 850t je možnost opravy rozpočtem dobrá jen v případě, že to chcete prodat rozbité nebo po opravě jinam. Jeden kamarád si koupil levného rapida a opravy na nehodách (3xzvěř, 2xpoškozený při nehodě) byly už celkově dražší 2x než celé nové auto. Vždy to řešil autorizovaným servisem a náhradním vozidlem. Spokojeně si přijel pro opravené a čisté auto, neplatil ani půjčovné ani najeté km (občas některé firmy chtějí opotřebování) . .. jen musel mít dotankovánu plnou nádrž.
Pokud si auto chcete v budoucnu nechat, spoléhejte na záruku autorizovaného/smluvního servisu.
Opravy v garáži s plněním rozpočtem se řeší u aut plánovaných k prodeji nebo aut výrazně levnějších - řekněme do 150tis. Tam se dají díly z vrakoviště (plechařina, interiér), a nové dáte jen ty důležité - jako např. brzdy.
"poslepovat, zastříknout" u auta v hodnotě nad 150tis považuji za vulgaritu.
Zkušenosti? Autrizáky neskutečný ojeb a kvalitní jen cena. Když to uděláš sám tak to uděláš líp (pokud nejsi úplná lama).
Rozpočet by měl být na uvedení do původního stavu, tj. díly + práce v servisu, a díly žádnej vrakáč nebo čína ale to co bylo na autě. Samozřejmě pojišťovny tlačí cenu co nejníž, často i protizákonně a pokud se neumíš bránit tak tě ojebou. I tak ale rozpočet vychází líp, hlavně položka za práci zůstane tobě a nový dveře za 15k nebo za litr z vrakáče je taky rozdíl.
Nech si udělat nezávazný návrh rozpočtu, od servisu (autorizáku nebo smluvního pojišťovny) návrh ceny za opravu a uvidíš.
Posudek od policie není nic, musel bys mít posudek od znalce nebo cenovou nabídku ze servisu.
Tak nevim ale moje zkusenost s autorizakem pri oprave po nehode byla dobra. Chlapik mi nedal prednost a odrel mi auto od predniho blatniku az po zadni dvere. Likvidator pojistovny navrhl vyspraveni bez vymeny dilu. Servis rekl ze dvere opravovat nebudou protoze byl plech v hrane na nekolika mistech nalomeny a a provedli jejich vymenu. Z opravy byla pro pojistovnu porizena i fotodokumentace. Jestli to slo spravit levneji nevim ale ja jsem s vyresenim cele te veci byl spokojeny.
Asi jak kdy. Někdy vyšlo rozpočtem lépe a člověk ušetřil, ale třeba teď naposledy jsem řešil výměnu dveří spolujezdce a přelak prakticky celého boku u Mercedes V-class. Autorizák nacenil opravu na cca 80tis. a likvidátor škodu rozpočtem na nějakých 38tis., kam bych se možná vešel s hodně odřenýma ušima (spíš o pár tis. nevešel) u mého neorigo servisáka.
Takže se šlo do autorizáku, kde člověk ve výsledku nic neřešil a oprava taky dobrá (vyměnili navíc v rámci škody i zadní svítilnu, která byla jen lehce škrábnutá).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.