Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osvětlení SPZ

Od: kozel odpovědí: 8 změna:

Hezký den, jená se o Fiat 500 r. výr. 2013. Na palubní desce při rozsvícení světel signalizuje výstražný trojúhelník závadu. Zjistil jsem,že nesvítí žárovky osvětlení SPZ. Na kontaktech pro Sufitky je kostra v pořádku. Když přivedu na plusové kontakty Sufitek napětí od baterie, žárovky svítí, výstražný trojúhelník nadále signalizuje závadu. Pořebuji zjistit odkud je přiveden +pol k žárovkám. Předpokládám, že by mohl být připojen od zadních skupinových světel, a tady je problém nevímjak sedo nich dostat, a něco neulomit, i když vyšroubuji upevňovací šrouby tak se té skupinové lampě nechce ven, údajně by se měla vytahnout v ose, mě se to ale nedaří. Pro Vás chsi poprosit jestli s tím máte nějako zkušenost, a můžete mi poradit. Pojistky pod pal. deskou jsou v pořádku, v motorovým prostoru jsem zatí žádné nenašel. Moc děkuj za každou radu.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

1x

Zadní světlo dva šrouby a vyškubnout..

Ale světlo RZ je na dveřích kufru, tak tipuju zlomenej drát v průchodce do dveří...

kozel
hodnocení

Na ten vodič v průchodce mám podezření také,a ještě se chci podívat do těch zadních světel,není to skoro za co vzít do ruky, a při mé smůle se obávám za to víc zabrat, připadá mi to tak jako by to na prolehlé straně proti šroubům ještě za něco drželo.

asd1
kozel
hodnocení

Z těch obrázků je zřejmé, že je to natlačené na kolíčky, je mi 80, nic si z toho nepřečtu,rozdělat to snad za pokus stojí, kdo ví jestli tam nějaké odbočení pro RZ vůbec je. Všem moc děkuji.

hodnocení

0x

Dobrý den , a nemůže to být jiná závada než to osvětlení. Nezdá se mě, že by trojúhelník oznamoval nesvítíci spz.

U audi A4 z roku 2004 to hlásilo každou prasklou žárovičku a otravně to pískalo..

U FIata Stilo to dokonce odličovalo každou žárovku osvětlení SPZ zvlášť - mám ověřeno

kozel
hodnocení

Pokud svítí jenom denní světla, tak je vše v pořádku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]