Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Meziroční zvýšení pojistného povinného ručení

Od: km odpovědí: 23 změna:

Mám pojištěné auto a mám v té smlouvě rovnou i přívěsný vozík. Doposud jsem platil: 2023: 4400 Kč, 2024: 5000 Kč, nyní přišel požadavek na 6000 Kč. Doposud, i před rokem 2023, se mi pojistné meziročně zvyšovalo tak max. o těch 8–12 %, nyní to poskočilo o 20 %.

Přijde vám to v pořádku?
Škodní událost nikdy žádná nebyla.
Může být na vině, že jsem formálně změnil adresu trvalého pobytu?

Děkuji.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Nic divného, pojišťovny to zkouší a je třeba občas přejít jinam, nebo přijít s lepší nabídkou odjinud, aby je to na chvíli přešlo. Změna bydliště, pokud je "z vesnice do města", určitě znamená zdražení. Já už asi 10 let u téměř nepoužívaných vozidel (skútr, přívěsy, záložní auto) uvádím do pojistek adresu na chalupu, je to o třetinu levnější...

hodnocení

6x

Proč to nezvýšit, když si to nechá klient líbit.

Já každou pojistku proženu srovnávači a řeším to on line a vždy smlouvu ukončím a vezmu jinou, byť u stejné pojištovny.

ridic

Taky to tak dělám, ale srovnávače nejsou všechny stejné. Každý asi má s některými pojišťovnami sjednané jiné podmínky.

Mě se dokonce podařilo u stejné pojišťovny sjednat nižší pojistné. Výročí mám v prosinci a současné povinné ručení mě stálo 2172,- a od prosince budu platit 2004,- Kč. Vozidlo s obsahem 1332 ccm bydlím v okresním městě. Limity pojištění se neměnily.

Určitě se vyplatí hledat a zbytečně nepřeplácet.

ale srovnávače nejsou všechny stejné***díky za info, proto píši, že "proženu srovnávači" Pak i telefonáty, se sdělením, kam se chci dostat na cenu.

Přeji krásný dlouhý víkend.

ridic

Zdravím a děkuji za přání *palec**slunce*.

Také přeji hodně pohodových a klidných dní ve zdraví (idkyž vím, že ho mámo oba trochu podlomené).*slunce*

a to mi večer prasknul zub.

hlídáme vnoučata, bude to skvělý víkend.

OT -p. Milane to není asi na řízkovou pochoutku, ale spíše na kapalné švestičky!?

Pane Diesle, možná budu vypadat divně, ale v tomto století jsem ještě kořalku neměl, ani z těch švestek. Ale prý je to dobré. Řízková pochoutka je lepší.

Přeji krásný dlouhý víkend.

hodnocení

5x
To je běžná taktika. Klidně takto vylezou třeba na dvojnásobek běžné částky, když se neozvete. Zjistěte si na netu, jak vám vycházejí nejlepší nabídky. Pak se ozvěte pojišťovně, velmi pravděpodobně vám to výrazně sníží.

asd1
hodnocení

5x

Klasická salámová metoda, a když se necháš tak se nediv *smich*

martinkupka
hodnocení

4x

Povinné ručení měním každý rok, klik nebo e-pojištění mi vždy nabídnou výhodnější podmínky, někdy u té samé pojištovny, která mi zdražuje...navíc s jakousi (jejich) obchodní slevou, kterou vám nemůže dát ani vedoucí pobočky, když přijdete na přepážku.

pavlik
hodnocení

2x

To je divné takové částky... Jeden plyšák v TV reklamě ukazuje samé 1350,00, 1470,00 Kč a pod *smich* Já to nikomu nezávidím, pokud platí za povinné takovou malou částku, ale zajímalo by mě, kdo z Vás to pánové má?

ridic

Jo, a k tomu si ještě přidejte, že ten, kdo zaplatí těch necelých 1500,- ještě přeplácí 6000,-.

Není nad dobrou TV reklamu *smich*.

1500 je hodně málo, ale za litrové auto mimo město by to mohlo vyjít. Teď jsem pojišťoval Favo mimo město a dostal jsem se na 2008 Kč. Teda jednoduché pojištění, bude to jezdit kolem komína.

Cca totéž mám na feldu 1,6, uvedená adresa na chalupu 70km od Prahy... Alianz s limitem 5tkm ročně (nájezd reálně tak do 100km, vím, lip by vyšel taxík:) je to jen rezervní auto.

km
hodnocení

Díky všem.

Asi budu muset zase poptat a změnit... Já to tak nerad...

Na kolik se to dá stáhnout, mám 1.6 benzín, krajské město, jsem mladej a krásnej, dopravní předpisy neznám, ale jsem doposud bez nehod. Děkuji.

Moc málo údajů. Pokud ti na to někdo odpoví číslem, tak si ho vycucal z prstu

km
hodnocení

tak orientačně se dá, včera jsem již zasondoval a snad bych se mohl dostat až skoro na třetinovou částku

hodnocení

0x

Všichni tady akorát nadávají na pojišťovny jak stále zdražují.

Ale v tom dotazu je jedna velmi důležitá informace? změnil jsem adresu = to je ten důvod. Obecně, nejdražší je Praha, Pak velká města, pak venkov. Je to samozřejmě zjednodušené, pojišťovny to mají dotažené až na úroveň vesnic.

asd1

Zvláštní že zdražujou i bez změny adresy *smich* A po vypovězení a sjednání znova u stejný pojišťovny to často vyšlo neopak levněji *smich*

km
hodnocení

arne1: rozumím, ale je to debilita. já bydlím 15 let na stejné adrese, ale trvalou adresu mám teď 4. není žádný důvod, aby to pohlo tím kolik platím, mé chování se nezměnilo, jezdím stále stejně atp.

km: možné to je, ale přesněji bych museel mít kompletní údaje abych to zkusl v kalkulačce nasimulovat. Podstatná je adresa kterou máte v dokladech, že bydlíte jinde je irelevantní.

asd1: ... anebo taky dráže. U minulého auta jsem s POV i HAV zůstával stejně, při změně pojišťovny bych prodělal. Protože to byla UNIQA, tak jsem si tam jen ťuknul retenční slevu aby to zvýšení bylo menší. A měnit HAV by se už vůbec nevyplatilo - jinde mnohem dráže a horší podmínky a přesjednání také horší. A u dost klientů se mi stává, že prostě sleva ze slevy už není možná, většinou není kam uhnout. Ono POV je tak nastavené, že tam prakticky není možnost nějakého individuelního přístupu.

km
hodnocení

zajímavé je, že když jsem se adresou v dokladech přestěhoval z krajského města na venkov, žádné snížení pojistného se nekonalo :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]