Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ochrana dutin staršího auta

Od: boban® odpovědí: 9 změna:
Zdar- Ford Focus, rok 2024
Není shnilý ani prahy zvenku nevykazují korozi!
Ale nevím jak jsou na tom Prahy zevnitř.
Stříkli byste tam nejdřív NEUTRALIZATOR koroze (nevím jestli tam je) a potom konzervační vosk?
doplněno 23.10.24 13:57: Rok výroby 2004

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Cokoli mastného nebo "matlavého"-lepkavého je ok..Ovšem na suchý povrch-podklad,respektive dutinu..

Nnemám zkušenosti, ale všichni tvrdí, že to chce v létě když je dlouho horko. Důvod uvádí, že vše dokanale vyschne a navíc prý to co se aplikuje lépe přilne a dostane do všech míst.

Diesel..Ano,přesně tak! Teď na podzim už je trochu pozdě ...Všude vlhko a v dutinách tuplem..

kare
hodnocení

2x
Chápu, že je konec roku, ale i tak bych ho nepovažoval za staré auto. *smich*
Dal bych rovnou vosk.
hodnocení

Právě, už se blíží konec roku(už máš napečený cukroví?). Máme na to stejný pohled *palec*
U Boot

ladinac123
hodnocení

2x
Mám 2002 a dneska to budu dělat kompresorem, mám ho na zvedáku, mám teda kartuš s voskem 1 litr. Jinak předtím vyjetý olej diesel + ten vosk a ono to hned chytne barvu do černa.

Vyjetý olej je prý špatně karbon, saze a další bordýlek dokáží i přes mastnotu nasát vlhkost. tak nevím . Varoval mne před tím nejen můj mechanik.

Osobně bych použil ten nejlevnější motorový (tuším M6AD) a tím to vylejt.

hodnocení

0x

Já začal používát XCP rust blocker.. Zatím jsem spokojenej.. Zůstane relativně měkký a neztvrdne.. Údajně to používají na ropných plošinách a letadlech.. Je to více známé mimo čr..

asd1
Když to není i pro kosmonauty tak to je o ničem;)
Normálně vosk na dutiny.. sundat nadkoli a ošetřit konce prahu,lemy a blatníky zevnitr,na to nejaky blokator rzi a pak Alkyton. Dal tam rezne napravnice,brzdový a palivový trubky včetně nalejvaciho potrubi,trubky serva. Trubky brzd hlavne u prednich kol,průchod pod napravnici a nad vejfukem. Na to bacha,je to dulezitejsi než shnilej práh... jo a spodky dveří,vosk dovnitř a barvou spodní hranu z vnitřní strany,pátý dveře taky,u světla pro rz,bacha na plast listu vylamujou se šrouby.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]