Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztráta vody, výkyvy vody

Od: frantisek3 odpovědí: 6 změna:
Zdravím ve spolek jdu si sem opět pro radu na to moje přibližovadlo do práce bmw e46 318i 105kw. Po zapnutí topení se mi vždy rozsvítí kontrolka hladiny nízké vody i po té co jí tam před jízdou doleju. Na cca 3000km dolejvám cca 1,5l vody? K tomu neustále litá teplota vody od 80 do cca 105 (i při jízdě na rovince třeba v 70) jak dosáhne teploty 105 okamžitě spadne na 85 a hned poté zase vyletí nahoru a takhle neustále do kola. Chladič i termostat sem dával nové. Nikde sem si nevšimnul ani kapky kde by mohla unikat, olej i voda čistý a z výfuku žádný kouř. Také při otevření expanzí nádoby se auto neustále tváří že tam voda je (měrka je vyjetá a hladina jak má být). Mohla by být v čoudu hlava/blok? Je na to nějaký test v domácích podmínkách? Při otevřeném víčku expanzky nejdou žádné bublinky ale hadice jsou jak beton což by být nemělo dle mého. Každopádně předem děkuji za každou radu s tip co s tím.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Ten test na přítomnost CO2 se koupit dá, ale cca za tisícovku vám ho udělají v servisu. Volil bych tuto možnost, budete mít větší pravděpodobnost, že byl proveden správně.
doplněno 23.10.24 10:57: Potvrzení, že motor "prdí" do vody je dost dobrým výchozím bodem k dalšímu hledání. Nezavazuje vás to nechat servis dělat drahé pokusy o opravu.
frantisek3
hodnocení

Také sem nad tím přemýšlel a ais to bude nejlevnější a nejrychlejší cesta jak se dopátrat k tomu co to je. Nicméně také bych rád sám zjistil co to může být nebo mi v servisu opět vymění půlku auta…
Těsnění pod hlavou v tom lepším případě. Mě tohle dělal Sharan..ručička lítala sem a tam..v oleji voda nebyla,ale tlakovalo to do nádobky a voda lítala ven..
frantisek3
hodnocení

Též se k tomu přikláním.. ale zase mi přijde divný že nejdou vidět žádné bubblinky v expanzce
Nejspíš to jde v malém množství do válce, kde se voda spálí..a jde jí tam tak málo,že ani nejde pára z výfuku

hodnocení

0x
Co vodní pumpa, její vrtulka? Obvykle bývá plastová a co mám zkušenost z favorita a feldy 1,6, klidně kolem hřídelky popraskala a ve vyšších otáčkách se protáčela a motor vařil. A teplota samozřejmě lítala, jak se to zrovna ne/stíhalo chladit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]