Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Start přes tlačítko

Od: oktobusx odpovědí: 11 změna:

Dobrý den chci se zeptat jestli by to šlo a pokud ano jestl by nebyl nakej popis jak to udelat :) jde mi o to jestl by nešlo startovat tak že dam klíček do zapalovaní ted asi potočím do určite polohy ale nastartuji přes tlačítko už jsem to videl u staršího auta tak vím že to nak jde ale jak :) jinak nová auta to mají běžne dekuji za každou radu

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

vytáhnete ze spínací skříňky kabel "15" a přivedete k tlačítku, od něj zpět k spínačce a zapojíte to na "50"

rozdělejte spínačku, vyfoťte a pak to vyřešíme

hodnocení

1x

Je to jednoduchý,akorát je tam jeden problém-když už bude nastartováno a "škrtnete" o to tlačítko,tak se to startéru moc líbit nebude.Bude chtít startovat do rozjetýho motoru.Řeší se to blokací přes dobíjení nebo polohou toho tlačítka a tuhostí na zmáčknutí.

hodnocení

0x

samozřejmě že to lze,

rozumíte trošku elektrice u auta?

jaké to je vozidlo?

co tím sledujete

oktobusx
hodnocení

v tomto jsem laik a sleduji tím to že se mi nechce kupovat do tak stareho auta jako je passat rok 89 novou spinací skřínku protože blbne když pootačím klíčem normálne tak to vubec nic nedela ani nezarachotí starter proste nic ale jak s klíčem cuknu tak to chytne hned a je to pokažde horší už se mi stalo že mi to ani na to cuknutí nezabralo tak jsem myslel že to přes to tlačítko nak pujde no .

raadek*
V praci to mame na ještěrkách, ale je to jenom zdržení navíc. R.

erikch*
hodnocení

0x

není to takový problém-soudě podle diskuse na toto téma na "tuning foru"-najeďte si tam a zagooglete-bylo to tam vcelku podrobně popsáno,(včetně návodu),že jsem to pochopil i já-taktéž laik na elektroniku...

doplněno 19.08.10 21:13:

a jinak schrastit VW spínačku by neměl být až zas tak nepřekonatelný problém-jsou stejné napříč modelovými řadami,takže i finančně by to event.mohlo klapnout-samozřejmě dle rozhodnutí instalovat-neinstalovat "superčudl"

jabraka*
hodnocení

0x

Nebude to tak jednoduchý problém,startování tlačítkem bylo spojeno s velkým proudem do startovací cívky a pastorku,to kontakty obyčejného"zvonkového" tlačítka nevydrží,musí se to řešit relátkem.

JABRAKA

hop®

Jabrako, už od dob spínacích skříněk Bosch a startovacích tlačítek například u traktorů (či žhavících tlačítek u náklaďáků) se vyrábějí i jiná tlačítka než zvonková, které proud do startovací cívky vzhledem ke svému speciálnímu určení zvládnou, relátko je zbytečnost navíc! *zed*

hop®

Pro upřesnění si dovolím ještě foto: vlevo startovací tlačítko, dimenzované na 12V/20A (to by snad mohlo stačit *smich*), uprostřed Bosch spínací skříňka (vlastně nevím proč se jí tak říká, podle tetování je výrobcem PAL...), a vpravo běžné ovládací tlačítko s jmenovitým proudem 6A (mohlo by vyhovět také)...

Start přes tlačítko

jabraka*
hodnocení

0x

V zadání je Hope ,to,že to tlačítko viděl u staršího auta.Je mi jasné,že se dnes vyrábí leccos,co dříve neexistovalo.Ale osobně si myslím,že oprava startovacího kontaktu ve spinací skřínce by se určitě vyplatila,než si komplikovat život a montovat do panelu spinač z autobusu,nebo traktoru

JABRAKA

hop®

Ano, a také chce zprovoznit "starší" auto. Investice do funkční spínací skříňky anebo oprava skříňky která má již "odspínáno", je myslím větší, než časová i finanční investice do jednoho tlačítka, dvou drátků a jedné díry v palubce. Sám občas jezdím s dvěma auty, kde je toto řešení použito, a nevidím v tom problém. Navíc pokud zainvestujete do delších drátků, můžete tlačítko zabudovat kamkoli, čím můžete trošku ztížit práci případným zlodějům. To je můj názor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]