Nejste přihlášen/a.
Dobrý reklamní popis
Pro váš motor bohatě stačí olej na obrázcích. Splňuje VW normu 502.00 a stojí ta 5litrovka kolem 450Kč. Problém bude asi v dostupnosti, u nás ho má jen MERE a ten je jen v Mostě, Plzni, Příbrami a Písku. E-shop nemá.
Na to ti odpoví že to je moc levný a chce drahej, že ten levnej je určitě šmejd a motor po deseti kilometrech zadře
Co jsem zběžně kouknul, tak požadavky pro tenhle motor splní jakákoliv současná 0W30 - 10W40, tak bych dal střed 5W30, bral podle ceny, protože VW502 plní snad všechno.
Mnohem důležitější je měnit včas = 10 max.15kkm/ 1 rok a dávat kvalitní filtr např. Mann., pak nehonit za studena, a za tepla občas vyhnat pavouky z vejfuku. Vhodný VIF do benzínu (čistí od biosraček, zlepšuje mazivost a žere karbony)
@guge , Má to 385000 najeto no.. opravdu můžu koupit 10w40? Ve finále to dám nejspíš do servisu, aby mi to vymenili, takze olej koupi oni tak snad oni budou vedet nejlepe ktery.. a nevyprdnou se na to
@bery, poprvé jdu kupovat olej, takže co jsem třeba četl u Shellu, tak se tam takové věci nepsali, takže proste nevim jestli to plati u ostatních olejů
@satam, jsem z Ostravy, takže ten koupit nemůžu.
V servisu ti nalejou to co maj zrovna v sudu a vyúčtujou 300 za litr oleje, filtr hodí nějakej Filtron nebo Ufi, a pokud to nevycucnou měrkou vrchem ale vypustí spodem, tak nebudou čekat dvě hodiny až vykape všechno. Pak klidně přelejou půl litru nad horní rysku. (Všechno osobní zkušenost a ne jen jedna náhoda).
Nevymýšlej kraviny, dej tam normální 5W30 splňující normu VW502 (takže cokoliv a cena litr za stovku až 150), pak sleduj spotřebu oleje, pokud nebude víc jak deci na 1kkm tak OK, pokud by si už bral víc tak přejdi na 5W40..
Člověk jako ty s "dejte tam něco kvalitního" je pro servis ideální hejl na oškubání. Vidí že tomu nerozumíš tak ti tam naskládaj nesmysl...
@bery: Motor s takovým nájezdem a navíc "klasické konstrukce" "zkousne" skoro každý motorový olej, který je na trhu. Přikláním se k 5W-40 klidně co nejlevnější a NEDÁVAT do servisu! Jen zbytečně vyhodíš peníze, jak píše kolega výše. @guge: Už jsem se lekl, že mluvíš o nějakém oleji do motorové pily, než mi došlo, že máš na mysli pylový filtr
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.