Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefungujuci ventilator na stupňoch 1 až 3

Od: mirec® odpovědí: 5 změna:
Ahojte, chcel by som si dať poradiť od znalejších ľudí.Mám Daciu Lodgy 2019, 1.6 benzin.Prestalo mi fungovať tlačidlo ventilacie na stupňoch 1 až 3, na stupni 4 funguje. Takisto tlačidlo zapínajúce klímu mi zase funguje na stupni 1 až 3 keď nejde ventilator a na stupni 4 keď funguje ventilator mi klímu nezapne.Takisto nefunguje podsvietenie pod týmto tlačidlom ventilacie.Skusal som vybrat poistku ale vyzerá byt OK.Neviete mi niekto poradiť čim to môže byť.Vďaka.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Vadný predradný odpor na ventilátoru.

comco.sk/...

kdosi
hodnocení

0x

Může být rozbité (nebo ochozené, opálené, cokoli) tlačidlo, můžou být někde vypadlé dráty, poškozená jednotka řízení ventilátoru ... chtělo by to vzít měřák a podívat se po tom, kde to ještě je v pořádku a kde už ne. Pro spoustu lidí to znamená obrátit se na opravnu/mechanika.

hodnocení

0x
To vypadá na souběh dvou závad. Nefungující nižší stupně ventilátoru způsobují předřadný odpory, nevim, jak u Dacie, ale obvykle mají i tepelnou pojistku proti přehřátí a spálení, třeba z důvodu ztuha se otáčejícího ventilátoru. Ale podsvícení a klima na 4. stupeň mi nedává smysl, že by s tím souviselo, to snad leda že by někde chyběla kostra.

hodnocení

Ďakujem za rady, a neviete nahodou kadiaľ sa v tejto dacii k tomu predradnému odporu dostat ci zboku demontovanim krytu odklad. skrinky vpravo alebo ináč.
Mezi pojistkama a relatkama ho nehledej, bude někde kolem ventilátoru topení, odpory jsou chlazený proudícím vzduchem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]