Ahojte, chcel by som si dať poradiť od znalejších ľudí.Mám Daciu Lodgy 2019, 1.6 benzin.Prestalo mi fungovať tlačidlo ventilacie na stupňoch 1 až 3, na stupni 4 funguje. Takisto tlačidlo zapínajúce klímu mi zase funguje na stupni 1 až 3 keď nejde ventilator a na stupni 4 keď funguje ventilator mi klímu nezapne.Takisto nefunguje podsvietenie pod týmto tlačidlom ventilacie.Skusal som vybrat poistku ale vyzerá byt OK.Neviete mi niekto poradiť čim to môže byť.Vďaka.
Může být rozbité (nebo ochozené, opálené, cokoli) tlačidlo, můžou být někde vypadlé dráty, poškozená jednotka řízení ventilátoru ... chtělo by to vzít měřák a podívat se po tom, kde to ještě je v pořádku a kde už ne. Pro spoustu lidí to znamená obrátit se na opravnu/mechanika.
To vypadá na souběh dvou závad. Nefungující nižší stupně ventilátoru způsobují předřadný odpory, nevim, jak u Dacie, ale obvykle mají i tepelnou pojistku proti přehřátí a spálení, třeba z důvodu ztuha se otáčejícího ventilátoru. Ale podsvícení a klima na 4. stupeň mi nedává smysl, že by s tím souviselo, to snad leda že by někde chyběla kostra.
Ďakujem za rady, a neviete nahodou kadiaľ sa v tejto dacii k tomu predradnému odporu dostat ci zboku demontovanim krytu odklad. skrinky vpravo alebo ináč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.