Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám možnost koupit jednu starou škodovku, veterána. Když jsem se na ni byl podívat, pan majitel ji zkoušel nastartovat, abychom ji nemuseli vytláčet, ale AC pumpa nesála benzín, takže jsme jen nalili benzín do plovákovky a na to se to vydrželo po nastartování převalovat tak tři vteřiny a pak to chcíplo. Opakovalo se to asi tak dvakrát . Přiznám se, že tady jsem zazmatkoval, protože jsem se šel na olej dívat až těsně po tom "běhu" a navíc kdy auto stálo předkem z kopce. V každém případě mě čekalo překvapení v takovém množství oleje. Moje otázka teď zní. Je to totálně přelité, protože tam někdo nalil hodně oleje a nebo to ovlivnila poloha auta + ten běh neběh? Auto cca sedm let stálo.
A ty seš odborník na auta a motory?
Podle polohy tmavé "kapky" oleje na měrce se mi to jako přelité nejeví. Ale když vytahuješ měrku z trubičky, ve které je měrka vložená, tak na stěně trubky může být olej a ty ho při vytahování měrky přeneseš z trubky na měrku.
Proto se olej kontroluje tak, že vytáhneš měrku, otřeš ji celou do čista hadrou, pak ji vložíš zpátky do motoru a pak měrku znovu vytáhneš. Tam kde je olej na celém povrchu měrky, tak potud dosahuje hladina oleje.
Podle mě je tam toho oleje jen takhle, což je zhruba v polovině mezi ryskami (takže akorát).
Měření může sice ovlivnit jak poloha auta (mělo by stát na rovině), tak i ten krátký běh motoru, ale rozdíl by byl nepodstatný. Postavte auto na rovinu, nechte pár minut v klidu, otřete měrku a znovu jí tam zasuňte. Na měrce bude jasně vidět, kde je hladina oleje.
Není ho tam hodně, je ho tam akorát (dle některých mechaniků málo-ti dp olej po horní rysku) to nad zvýrazněním žlutou čarou je neočištěná měrka!. měřil jste dle rady zde dané? auto na rovinu, vytáhnout měrku otřít, zasunout a pak vytáhnout opět? Pak byste viděl že je olej mezi ryskami a tuzdíž v normě!
Škodovky trpí na palivová čerpadla. Jsou membránová a pohání je vačková hřídel v bloku motoru. Jak v čerpadle membrána napraskne díky únavě a omývání vařícím olejem od vačky, tak se benzín hrne i do olejové vany přes blok. Benzín naředí olej a znehodnotí celou náplň. Motor se pak může i zadřít.
Opravit palivovou pumpu!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.