Nejste přihlášen/a.
Mám Citroen C3 Picaso 1,2 r.v.2015 občas naskočí servis a kontrolka motoru a auto nereaguje na plin.pedál . Když odpojím baterii asi na 30 minut tak přestane signalizovt závadu a auto jede normálně dál . Po čase se závada opakuje Byl jsem i v servisu ale jediné co udělali přes diagnostiku závadu odstranil a po čase se opět ukázala .
Tak jeď do servisu který nejen že umí vyčíst závady ale i odstranit závadu, ne jenom vymazat! Jinak jaký sevis to byl a jaká diagnostika? Na tyt musí být diagbox lexia nic jiného.
JInak jak je na tom motor s nájezdem a olejem -kolik bere oleje?! Toto je průseroidní motor (vyvinutý? převzatý? nebo ve spolupráci? s BMW( kdy jen pár kusů snad najelo víc jak 100 000km není u těchto výjímka kdy klekne i před hranicí 40 000km!
V minulosti jsem tu popisoval svou zkušenost se značkovým servisem, kdy jsem měl závadu, která se projevovala podobně. Jedá se ale o Mitsubishi colt 1332 z r. 2007.
Po najetí asi 40 000 km motor začal nečekaně a nepřevídatelně padat do nouzového režimu (choval se stejně jako váš u C3). Také pomohlo odpojit baterku, ale abych nemusel čekat 1/2 hodiny, tak jsem to dělal tak, že jsem při odpojené baterce zapnul na minutu zapalování, tím se vybily kondenzátory v řídící jednotce a auto šlo nastartovat a nějakou dobu jelo normálně.
V servise udělali diagnostiku při zkušební jízdě a závadu potvrdili. Byl to špatný signál polohy škrtící klapky (to jsem měl již zjištěné svojí diagnostikou Autosnap). Řelkli, že to může způsobovat váha vzduchu, řídící jednotka nebo škrtící klapka, a navrhli, že mi vymění váhu vzduchu za cca 4700,- (nejlovnější díl). Auto jsem si odvezl s tím, že si to ještě rozmyslím a za diagnostiku jsem zaplatil přes 800,-.
Na internetu jsem zjistil, že originál váha vzduchu stojí i s dopravou asi 900,- Kč, tak jsem si ji nechal poslat a vyměnil sám. Celá práce trvala asi 10 minut (když jsem to porovnal s nabízenou cenou za výměnu v servisu, tak se mu od té doby zdaleka vyhýbám). Závada ale přetrvávala dál.
Jako další krok jsem vymontoval škrtící klapku. Víčko celého mechanizmu bylo zanýtované, tak jsem nýty odvrtal a uvnitř sice bylo všechno v pořádku, ale na hřídelce škrtící klapky, kde je pemanentntí magnet, byl kousíček magnetu. Asi se tam dostal nějaký odětěpek při sestavování v továrně a byl někde, kde nevadil, ale časem se přichytil na magnet, který v cívce signalizuje polohu klapky a to házelo nějako nesutečnou polohu. Po odstranění toho úlomku a vyfoukání stlačeným vzduchem, jsem škrtící klapku složil a namontoval zpět. Od té doby uplynulo asi 10 roků a najelo se přes 100 tisíc km a motor běží bez závad.
Teď někdy uvažuji nad tím, kolik desítek tisíc bych nechal v servise, kdybych se auto nechal opravit tam (jen nová škrtící klapka, jako díl, stojí přes 40 tisíc).
Ale abych něco poradil. Nejdříve je třeba na diagnostice zjistit konkrétní příčinu, potom je možné postupovat dál a hledat závadu. Při odpojené baterce zapněte zapalování na minutu a nemusíte čekat 1/2 hodiny. Pokud bude svítit kontrolka závady motoru nevadí, s tím můžete jet dál, a je lepší, když zůstane svítit, protože se dá vyčíst kód závady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.