Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výdech topení scala

Od: dawem odpovědí: 3 změna:
Zdravím,mám dotaz,dneska jsem si všiml že mi začal pískat výdech topení,vypadá to na jeden z těch prostředních,nestalo se to někomu taky a jak to řešit?Mám manuální ovládání topení.scala 2021

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

scala
hodnocení

0x

Buď vrčí servo naklápění klapek pro teplý a studený vzduch (je nejen u climatroniku, ale i u climaticu, což je "manuál") nebo píská přímo oska motoru větráku (lze vyzkoušet přidáním či ubráním otáček fukaru). Stejně tak servo teplý a studený vzduch otestujte otáčením kolečka teploty a poslouchejte zvuky. Pochopitelně větrák se musí točit alespoň na jedničku.

dawem
hodnocení

Zda se mi že nejvíc to píská na první a druhý stupeň na třetí a čtvrtý už to neslyším.Co se týče teplého a studeného vzduchu tak tam se nic nemění,píská to pořád stejně .
scala

Tak je to jasné. Osa motorku větráku.

Pokud jezdíte v prachu, tak to jde všechno přes tělo motorku a osa rotoru se v bronzových pouzdrech vydírá a to je to popískávání.

Scala, Rapid, Fabia, Roomster mají nevýhodu, že z venku se vzduch saje tak jak je nejprve k motoru ventilátoru a ten teprve tlačí tento vzduch do filtru a až za filtrem je čistý vzduch bez částic, který profukuje přes radiátor nebo výparník klimy a přes směrové klapky do výdechů do vozu. Tedy ten největší bordel jde přes větrák. Vadí i dlouhodobě napadané a hnijící listí pod čelní sklem.

Rozebrat přes schránku spolujezdce, vyčistit fukar, namazat osku trochou řídkého oleje a s novým filtrem kabiny složit vše zpět.

Pokud to neumíte, kupte nový motor ventilátoru

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]