Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nákup ojetého vozu

Od: vasekk odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, rád bych pořídil auto na běžný provoz (práce, obchod, chata) tedy nejlépe v benzínu s budgetem 200 000,- . Preferoval bych spíše automat. Jaké máte zkušenosti s dostupností takových vozů a jestli automat s takovou cenovkou ještě spolehlivě poslouží nebo byste v takové cenové hladině volili spíše manuál. Samozřejmě, že čím nižší počet km, tím lépe. Díky za Vaše rady, tipy, zkušenosti.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paveldvorak
hodnocení

1x

malou benzinovou mazdu nebo toyotu, v MANUÁLU, na rozdíl od koncernu to většinou nejsou fremní auta ale auty po normálních lidech

david8
hodnocení

0x
Dobrý den, vždy je to zajíc v pytli, ale preferoval bych spíše manuál. Úplně pak nechcete vrazit 14 dní po koupi do automatu 50000

asd1
hodnocení

0x

= hledáš auto za 100k, abys měl na základní servis po koupi (rozvody, komplet náplně, příp. pneu na zimu se vyplatí vzít nový + co se najde za drobnosti) a rezervu na poruchy (na automat musíš mít rezervu minimálně 50k, pokud máš míň a klekne tak jsi dojezdil a máš neprodejný křáp...

A proč? Já třeba teď prodávám auto a všechno tohle tam bylo děláno před 10 tisíci Km, to si to někdo koupí a hned to udělá znovu? Stačí trochu pohledat a najít dobrý vůz s dobrým majitelem.

A taky je dobré myslet na zabudování LPG - jak finančně tak prostorově. Pokud už to teda nebude mít LPG zabudované.

arne - tak to fakt ne.
mettaxa..Proč néé?..Další auto chci v benzínu, ale jelikož je benzín dnes s*ačka,tak chci jedině koupit už přestavěné na LPG..Samozřejmě to musí bejt kvalitní přestavba a né fušeřina..Nádrž ještě na pár let-ideálně a toroidní..valec,kterej zabere půl kufru nechci..

PLyn je na jezdění ideální. Teď jsem byl , po několka desítkách let s plynem, nucen koupit čistý benzíňák a dost mne to štve.

Metaxa je u každého takového auta co Vy chcete prodat záruka kvality rozvodů? zejměna když je prodáváte po ujetých jen desetitisících km?! Taky jsem takhle koupil předloni-rozvody cca22tkm,VP začínala protékat, řemen jsetli byl skutečně měněn, tak vypadal že měl namotáno aspoň 2x přes normu! Prostě použity ty nejhorší levné díly aby to trochu vydrželo a pryč z domu.

A proč LPG? se spotřebou k deseti litrům mám provoz levnější než provoz naftového s téměř o polovinu nižší spotřebou!

Tak já třeba neměl v plánu to auto prodávat, ale tři auta už opravdu nepotřebuji, takže se jednoho zbavuji, nicméně každý má nějaké důvody a to hned neznamená, že se o auto nestaral nebo do něj vkládal nekvalitní krámy a to, že to bylo děláno nedávno a teď se to prodává je úplně jedno a není na tom nic podezřelého, jak jsem řekl, důvody mohou být různé a přesto normální.
Je fakt, že zbavovat se auta krátce po nějakým větším servisu je ... no, podle většiny inzerce zcela běžný:) Podle rozumnýho zájemce podezřelý... Ale pravda bude někde uprostřed, ne každej s vidinou planovanyho prodeje sere na pravidelnej servis a prostě ho dodržuje až do konce.
Bery..Já kupuju auta hrobníkovi z lopaty a taky dělám "servis"..Ať je to jakákoli kraksna,tak musí mít v pohodě brzdy a komplet podvozek,jinak se v tom ani nedá jezdit..Olej s filtrem je základ a rozvody jsem dřív taky u všeho měnil..Teď jsem měl poslední dobou štěstí, že už jsem koupil auto po rozvodech..Byly k tomu doklady a po sundání krytu to vypadalo i uvěřitelný ;) Ale znám lidi,co vymelou auto do posledního dechu a cíleně už se nestarají,protože vědí, že půjde auto do světa..pak lžou a dělají ze sebe blbce a z kupujícího taky..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]