Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám daewoo matiz rok. 1999. Přes léto stálo zhruba 1,5-2 měsíce. Do té doby jezdilo bez problému, nyní začlo zlobit. Auto začalo "skákat/cukat" jak během jízdy tak při čekání na volnoběh např. v koloně. Nevím uplně jak tento problém popsat, ale chvílemi to přijde, že to cuká jak při špatném rozjíždějí se spojkou nebo když podřadíte ve vyšší rychlosti, ale neudělá to jednou ale několikrát, ale dělá to i během jízdy kdy už je spojka puštěna.
Napadlo mě, zda nemůže být zanesený palivový systém či špatný benzín, vzhledem k době stání. Zároveň jsem přemýšlel nad spojkou, ale přijde mi zvláštní, aby se porouchala během doby nečinosti.
Nenapadá někoho něco co by to mohlo být?
Děkuji za odpověď
Začni zapalováním = svíčky kabely cívka. Je vlhko, tak svíce spíš ne, ale cívky nebo kabely - trhliny v izolaci a vlhkost to propojí, pak je slabší jiskra na svíci.. Můžeš ve tmě stříknout vodní mlhu a když uvidíš výboje tak je to izolace vysokonapěťový části. Probíjet může ii uvnitř cívky, to zvenku vidět neni. Nebo jsou vidět svody po výbojích na keramické části svíce.
![]() | 92e8f94d483e43c4873d58372b6d3f7f.mov | 2.69 MB |
![]() | 87046a78c2e64269a2c4dc7a9d39f836.mov | 2.17 MB |
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.