Přátelé, potřebuju vzhledem k problémům v zimním období prostříknout kontaktolem patřičné konektory centrálního zamykání. Dacia logan mcv 2. Poradíte, jak se dostat do dveří bez jejich poškození a kde konkrétně dále ošetřit taky druhý konec konektorů kabelů?
V konektorech je minimum problémů... Vždy jsem se setkal pouze se závadama samotných zámků, ale ty vůbec neovlivníš. A zpravidla ani neprostříkáš, neboť jsou utavřený a zpravidla nýtovaný.A to už ani nemluvím o tom, až budeš rozdělávat třeba dveře, jaký je třeba problém je uvěst do stejného stavu jako předtím...
Abych řekl pravdu, tak mi to připadá jako kdybych si šel preventivně lehnout do nemocnice... Co kdybych dostal třeba infarkt?
To rozdělávání dveří - co jsem do nich naposled lezl zkontrolovat, proč mi někdy okno při zavírání sjede dolů a musím další pokus, mi tam teď během pohybu okna navíc vždycky ještě dvakrát křupne Asi brnká o neprichycenej svazek.
Teda, nevím jak u Dacie a překvapilo by mě, kdyby to tam bylo jinak, ale u koncernu jsou konektory proti vodě utěsněný, protože dveře jsou "průtokové". Normálně netřeba ošetřovat.
Nahodile nereaguje dálkové. Ani tlačítko zámku na palubovce. Po zapnutí zapalování se nejdřív chytne tlačítko a až později při jízdě zcela bez možnosti ovlivnění a nějakých souvislostí i dálkové. Toto se děje zásadně pouze v zimním období, takže předpokládám vzdušná vlhkost+teplota někde udělá paseku.
Souhlasím s kolegou, asd1 a ještě mě napadá jestli to spínání nemá na starosti nějaký relátko.To by byla oprava do stokoruny stylem vytáhnout špatný a zapojit nový.
No relátko opravdu necvakne, ale pak jak píšu když zapnu zapalování, tak se tlačítko chytne, ale dálkáč až nahodile později během jízdy. Takže jestli nebude problém cestou k relátku. Naví
Takže čím může být způsobena nahodilá nefunkčnost dálkového ovládání zásadně v zimním období? Baterie samozřejmě ok. Mne napadá jedině vzdušná vlhkost vlivem teplot, protože přes léto jsem problém nikdy neměl.
Jde diagnostikovat aniž bych prodělal v servisu gatě?
asd1
Musí to hledat někdo kdo se vyzná v elektronice a pájení, takovej v autoservisu = zázrak. Běžný postup je že ti naslepo budou měnit celý jednotky v řádu klidně desítek tisíc...
Bastlíř který umí i auta (montáž/ demontáž aby se k tomu dostal.. Něco jde vidět (trhlinky ve spoji), něco i proměřit a něco podle zkušeností resp. přepájí to všechno..
Někdy stačí jen desku umýt isopropylem od bordelu - na něm může kondenzovat vlhkost a dělat svody/ propojovat obvody, pak to blbne..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.