Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis motorky s dočasným občanským i

Od: dejvisak odpovědí: 16 změna:
Zdravím mám dotaz. Ve čtvrtek jdu koupit motorku, v pátek
Chci zajít udělat přepis na úřad jenže jsem zjistil díky tomu, že mám propadlou občanku cca měsíc skoro (dokonce řidičák snad 3 měsíce (vím moje chyba že si to nekontroluji..). Takže nejdříve Zajdu na úřad a nechám si udělat novou, ale oni mi zřejmě hned nedají novou to se musí někde udělat. Dají mi nějakou dočasnou občanku abych obratem mohl rychle jít přepsat tu motorku na sebe?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paveldvorak
hodnocení

2x

žádost lze podat elekektronicky přes portál dopravy a tam je ztotožnění žadatele provedeno samotným systémem

při vyzvednutí dokladů bych pužil řidičák a ustřiženou op + papírový dočasný dokald

ben®
paveldvorak - myslíte si, že v el. systému/portálu nebude uvedena platnost OP? Zkoušel jste již něco s ustřiženou občankou sám někde na úřadě vyřídit? Já ano - marně!
paveldvorak

sorry jako, doporučuji ještě jednou pozorně přečíst moje vysvětlení, je vyčerpávající, pokud to nechápete čekejte 10 dní na novou občanku a pak jděte na úřad OSOBNĚ:-P

opět malé dítě, co za plotem vyplazuje jazyk,

ben®
paveldvorak - ano, to Vaše přesvědčení, že "stát", narozdíl od živého člověka, nepozná v elektronické podobě prošlý OP, je skutečně vyčerpávající .
paveldvorak

Na portál dopravy se přihlásíte bankovní identitou, to je aplikace, kterou ovládáte svůj účet v bance. V bance byl zrizen účet po předložení platné občanky. Takže ten program garantuje portálu dopravy že jste to vy. Portál dopravy je program , kde po přihlášení vidíte své motorky nebo aura a který vám umožní podat konkrétní žádost konkrétní úřadu. Bez občanky. Předpokládám že toto vysvětlení pochopí i neandertalec. Ten kdo nemá účet v bance musí zvolit jiný způsob přihlášení na portál občana a dopravy. Pokud jde o doklady veřejné listiny je to OP, RP a PAS. K ustrizene obrpcance se prilozi heden z nich. Jsem prekvapen vasi i Milanovi hloupou reakci poradil jsem vám, vy jste to nepřečetl a dal mleté stejne sračky o ustrizenem rohu. Milan místo obsahu odpovedi reší jazyk .

Milan místo obsahu odpovedi řeší jazyk .***Vy jste dal správnou radu, takže proč bych to řešil, jen si myslím, s ohledem na Vaše postavení a věk, nemusíte vyplazovat jazyk, jako malé dítě.

ben®
milancukrar - ona to není správná rada a Vaše hodnocení bylo neuvážené. Že je kolega sprostý hulvát o tom jen svědčí (admin to tady trochu pročistil, ale mohl zasáhnout více).

bene, jako že přihlásit se na portál dopravy je nesprávná rada?

To že se chová neslušně, s tím naprosto souhlasím.

ben®
milancukrar - rada by to byla výborná, pokud má člověk platný OP - a to v tomto případě není. Bohužel, tazatel nám už výsledek nenapíše a já jsem požádal admina o smazání mého příspěvku, protože dohadovat se zde nehodlám. Tato rubrika je horší, než Volná diskuze o politice .

ano, máte pravdu, musí počkat na platný doklad.

paveldvorak

nemusí na nic čekat, elektronická žádost se podává bez ohledu na občanku...bez ohledu na její ustřižený roh...pokud to nepochopil tazatel, mohl by to pochopit alespoň moderátor...:-P

Milý pane mnohanickový, s vyplazeným jazykem. Já jsem dospěl do stádia, že se nehádám, nepřesvědčuji jiné o své pravdě, či názoru. Tak jsem sdělil, ať si počká na doklad a je klídek.

Má svůj názor, nevěří druhým, tak mu to odsouhlasím.

jir
hodnocení

0x
Máte-li platný cestovní pas, prokažte se jím. Bylo by divné, kdyby státní aparát odmítl identifikátor, který sám vydal.
dejvisek
hodnocení

A když pas nemám
paveldvorak

tak řidičák to je veřejná listina

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]