Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měření emisí policií

Od: jirkak odpovědí: 24 změna:
Právě jsem zaregistroval reportáž, jak PČR měří v provozu emise u náhodně vybraných aut a kolik jich neprojde s tím, že řidič dostane na místě pokutu a má 30 dnů na odstranění závady. Pomiňme teď podvody, které na ME/STK můžou být, spíš si tak říkám: Na pravidelné kontrole ME/STK mám vše v pořádku, žádný podvod se nekoná. Bohužel se po několika měsících s motorem stane něco, co způsobuje, že již na ME neprojde a krátce poté mě potká takováto kontrola a hned dostanu pokutu? Není zde něco špatně? To mám jít na ME před každou jízdou, jestli se něco s motorem nestalo? Já doposud žil v domnění, že právě od toho tu je pravidelné ME co 2 roky...

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ttt
hodnocení

3x

tyto reportaze jsou psany na objednavku

nekolik poznamek:

a/ nejdedna se o nahodny vyber, ale o vytipovana auta

b/ posledni clanek je treba tato: novinky.cz/...

c/ v clanku je audi 3 ... to je chyba pisalka.. pravdepodobne jde o audi a3

d/ nevim co se podle toho clanku do problematiky sere Transparency International

e/ pripomina mi to politicke hratky.. my vam ty elektromobily proste vnutime nebo budete platit pokuty.. bojte se.

milanb
hodnocení

3x
Ano, je zde spatne to, ze kdyz se mne stane neco takoveho s autem, tak to budu resit okamzite, rozhodne ne az potom, co me s tim vyhodi z emisi.
re4zon
Nauc se chapat psany text. S autem se stane neco, kvuli cemu neprojde. Mysleno by neproslo. Nepozna to a jezdi s tim. Nevim, jak tohle ma nekdo resit okamzite. Ty snad nechavas kontrolovat emise pred kazdou jizdou?

To je ale pitomost *zed*! Přečtěte si znova otázku. Nejde o "vyhození z emisí", ale o náhodné přeměření policií kdesi na silnici.

Řekněme, že mi auto v pohodě prošlo STK před rokem a emise byly O.K. Jak mám vědět, že už nejsou? Vy snad máte v garáži zřízení na měření emisí? Nebo si před každou jízdou jezdíte nechat emise znova přeměřit?

dominik01
hodnocení

2x
Za mě je to naprostá blbost. Se svým vozem jezdím od zakoupení do autorizovaného servisu. Tj. od r 2013. Vozidlo nevykazovalo žádné závady, žádná kontrolka nesvítila a samozřejmě při servise se emise preventivně neměří. A ejhle minulý rok mi vozidlo neprošlo emisní zkouškou. V servise nakonec proběhla výměna vstřikovačů za několik desítek tisíc. Chci tím říct tedy to, během dvou let, co platí STK, se toho s vozem může stát spousta a řidič nemusí poznat žádnou závadu a jen tak pro jistotu si nikdo měřit emise nebude. Samozřejmě neříkám, je spoustu takových co opravdu jezdí vraky a jen mají kamarády na STK. Ale bohužel, v dnešní době zvlášť každý nemá na to koupit si auto nové, a dělat nějaké opravdu drahé opravy (což při horších emisích z pravidla bývá) nemají peníze. Pro spoustu lidí je jednodušší dát technikovi nějakou tu stovečku navíc než investovat desetitisíce do 15 a více letého auta. A ne každý si může jezdit po městě MHD a auto prostě potřebují. A pokutovat za něco, co si sám nezměřím a nemusím o ničem vědět, mi přijde opravdu jako buzerace.
tj
Auto bylo, je a bude třeba. Souhlasím s tím, co píšete. Názory stylu "tak se bude jezdit MHD" jsou pro většinu lidí mimo mísu. Už vidím, jak mým rodičům jede MHD extra až před barák, aby si mohli s nemocnými zády vynosit nákup. Pokud někdo tohle prosazuje, zaplatí mým rodičům ze svého osobního sluhu, který jim ty věci pomůže nosit z krámu až domu... *smich*.
sluzba

...zaplatí mým rodičům ze svého osobního sluhu, který jim ty věci pomůže nosit z krámu až domu...

Zatímco autem si zajedou až do špajzu a k lednici a nákup nemusí nikam nosit,že? To je zase argument *bzum*

Jsou lidi kteří mají zastávku třeba i 2km od baráku. To už je potom podstatný rozdíl. Autem si zajedou až k baráku a odnesou to pár metrů dovnitř. To jsi tak hloupý že ti tohle nedojde a nebo jen záměrně prudíš?

Moje milá babička to má něco přes 1km, v nemocnici ji zpackali operaci nohy a neumím si představit že by se tahala s nákupem ze zastávky domů do kopce :)

tj
Děkuji...
Ano, někteří lidé mají potřebu hejtit za každou cenu bez zamyšlení a přitom jen ukazují svůj nízký intelekt. Nejbližší zastávka je asi 1 km od baráku a to zastávka u ZŠ. To rodičům moc nepomůže. Autem si dojedou až před krám na parkoviště, hned berou vozík, do toho si nakoupí, dojedou si s ním až k autu, tam si vše vyskládají a doma to těch 15 metrů od auta do kuchyně už donesou.

hodnocení

1x

potká takováto kontrola a hned dostanu pokutu****je to závada, za kterou je sanke.

zrovna tak, jako když máte rozbité sklo, nesvítí světlo, teče olej a další závady.

To mám jít na ME před každou jízdou****nikoliv, ale sám píšete, že po čase se stane, takže není třeba chodit před každou jízdou. Hlídáte si stav vozidla?

doposud žil v domnění,***špatné domění, tak to opravdu být nemůže.

lukin
Ale, když je rozbité např. sklo tak je to naprosto jasné.. ale pokud se nepatrně změní emise tohle málo kdo pozná pokud nejdou oblaka kouře z výfuku.. případně nesvítí kontrolka.. takže je to úplná buzerace.

Za závadu sankce není. Sankce je za porušení povinnosti.

Takže v případě emisí (není li tam nějaké extra jako vykuchaný DPF) žádná sankce není, stejně tak jako za sklo nebo nesvítící světlo za nesnížené viditelnosti (nebo i tak u krajnice), pokud jedete se zvýšenou opatrností do místa, kde lze závadu ostranit.

re4zon
Sankce je, protoze 98% lidi nema sebemensi pravni povedomi a kdyz slysi pokuta, tak to odkyvou a zaplati..
tj
je to závada, za kterou je sanke.
zrovna tak, jako když máte rozbité sklo, nesvítí světlo, teče olej a další závady.
.
- Vy jste si schopný před každou jízdou měřit emise? To nemusí být kouř z výfuku, až se zahulí celá ulice. Pozor. Na tohle běžný řidič nemá šanci přijít.
.
nikoliv, ale sám píšete, že po čase se stane, takže není třeba chodit před každou jízdou. Hlídáte si stav vozidla?
.
- Ono je někde napsáno, že je řidič povinen vlastit zařízení na měření emisí nebo pravidelně, třeba každý týden, si jezdit nechat změřit emise? Znovu upozorňuji, že okem to nepoznáte, nemusí to být kouř, jako když se špatně přiloží do kamen. Z výfuku vycházejí emise, ale na pohled, třeba u mého benzínového auta 1,6 byste nepoznali, že je nastartováno, kdyby nevydávalo zvuk a lehce nevibrovala koncovka výfuku. A to i při přidání plynu.
Také by mě docela zajímalo, co je na tom pravdy. Policista nemůže vymáhat pokutu za něco, co si řidič nemůže sám změřit/zjistit před jízdou...

@re4zon: Takhle jo.

km
hodnocení

1x

je to v pořádku, a to hlavně s ohledem na to, co vidím na silních, aut, kterým se kouří od zadku (a řidič o tom musí vědět, protože je špinavá záď auta a i v zrcátkách si toho snad musí všimnout, jak mu to čadí) je docela dost a nejsou to žádný veteráni. proč já to mám čuchat? ... těchto kontrol je bohužel hrozně málo.

jirkak
hodnocení

Takže to je také možná o tom, jak je člověk ochoten pokutu přijmout. Ano, pokud chybí kus výfuku nebo DPF, tak je to je bez diskuze. Ale pokud nesvítí žádná kontrolka, auto nekouří, vše se "tváří" že je to OK, tak přeci nemohu nic tušit, že je to špatně...
km

na takové řidiče/auta o kterých píšete to ale zaměřené není

paveldvorak
hodnocení

0x

pokud průběžně sledujete články a videa asociace nezávislých techniků a k tomu bulvární novinové články které se v současnosti objevují na politickou objednávku ( volby) pochopíte jak vše funguje, právě ty vaše autorizované servisy a všelijaké další servisy které mají "své" SME a STK ( ve smyslu že je hojně zásobují vozidly) mají ti největší zásluhu na tom že se masově používají elektronická šidiítka ketrá ovlivňují výsledky měření

hlavní příčinou je samozřejmě emisní politika EU...a hloupí voliči kteří tam posílají vlastnizrádce

kdo to objednal? Před jakými volbami zase jsme?

jak vše funguje,****poučte nás, prosím, jak to tedy chodí.

paveldvorak

Libor Fleischhans

nedávno byl na cnn primě a vše tam popsal

jinak funguje na sítích a má videa na youtube , byl i v parlamentu - v hospodářském výboru, ve výboru pro dopravu odkud ho chtěl ministr Ťok nechat vyhodit

až na naléhání poslanců HV dostal slovo a popsal tam podrobně vše, o čem se dnes mluví v TV reportážích...že jsou SME běžně vybaveny technikou, která ovlivnuje výsledky měření emisí tak aby auto vždy prošlo...Ťok mu řekl aby s tím šel an policii...až když se objevilo pár článků v bulváru že 9 z 9 aut při silničné kontrole neprošlo, vyrazila Kupkova lítačka na jednu SME a slavnostě tam zabavila "udělátko" přístroj, ovlibnující výsledky měření emisí. Tedy to, na co pan Fleischanzl vykládal před 7 lety poslancům.

Lenor Perfume Therapy. TŘIKRÁT DÉLE TRVAJÍCÍ SVĚŽEST* (youtube.com)

Za měřením emisí jsou masové podvody, je to mafie. Z lidí dělají blbce a ministerstvo tomu pomáhá (youtube.com)

Za prvé to nebylo 9 z 9, za druhé se nejednalo o náhodný výběr, ale cíleně vybírali auta, která viditelně kouřila. Tedy statisticky ten strašidelný počet aut nevyhovujících oproti počtu zastavených je pseudoargument s jedinou vypovídající hodnotou, a to že taková auta existují. Je to jako bych šel na Staromák, cílené vybíral ušmudlané fetky a testoval je, abych pak mohl vykřikovat, že 9 z 9 lidí na v Praze jsou fetky. Tím neříkám, že na emisích se nepodvádí, ale argumetovat výše zmíněnými čísly je demagogická manipulace, nez ohledu na účel.
paveldvorak

komerční média denně manipulují s veřejným míněním, hodně lidí tomu věří a nechá se ovládat..stačí to správně načasovat...

hodnocení

0x
Stk používá optické kouřoměry, které nemusí poškozený nebo nefunkční filtr pevných částic odhalit. Měřiče počtu částic již vadný DPF odhalí. Takže záleží, čím se měří. A také záleží na limitech, které jsou u Stk celkem benevolentní. Existuje jednoduchý test jak odhalit nefunkční DPF - kapesníkem vytřít koncovku výfuku, trocha šedých sazí nevadí. Ne prstem, rakovinotvorný benzoapyren.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]