Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povolení ALU disku bez pojišťovacího klíče

Od: standazoch® odpovědí: 10 změna:
Zdravím vás, může někdo poradit jak sundám kolo když nemám klíč na šroub pojistku disku? jestli se vyjadřuji správně děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Zajet do pneuservisu, aby to povolili, pak vyměnit šroub. Nebo na tento šroub navařit velkou matku, povolit, pak vyměnit šroub. Nebo natřít a nechat být.

hodnocení

Takže navařit na všechny 4 kola zřejmě, nechápu natřít a nechat být

Buď šroub poté vyměníte, nebo ho natřete a dáte zpět.

Pokud potřebujete povolit 4 kola, musíte navařit na všechna 4 kola. Nebo koupit ve větší mototechně klíč.

Utopený v hliníku se to vaří blbě.

tomk, máte pravdu, já bych to nesvedl, ale o víkendu mi šikovný kámoš vařil plocháč na zapuštěné šrouby, v hluboké díře.

Takže jsem přesvědčen, že by zvládl i toto.

(jak jste přišel na to, že to je utopené v hliníku?)

Sice ani s jedním nemám zkušenosti-ze začátku jsem na alu Svift používal i bezp. šroub, ale asi jen na tř výměny. Možná bych ho je všechny 4 šrouby i ořech naleznul stejně tak jako bezpečnostní z nynějšího auta.

hodnocení

2x
Já synovi (nedbal, když jsem mu radil zbavit se jich hned) sehnal ořech kolem 150 Kč z Allegra. Za 3 dny byl doma. Stačí spočítat zuby. A pak vyhodit a dát tam normální šroub, než se to stane zase.
Já před lety strávil ve sněhu (naštěstí před domem) půl odpoledne a spotřeboval krabičku vrtáku při demolici jednoho ozvejkanyho šroubu. Ani povolení zbylých čtyř a vymetání děr za účelem přetržení toho zmetka nevyšlo, vydržel. Hned pak jsem je na obou autech radši nahradil obyčejnýma a mám klid, o 23 let starý otlučený disky se fakt bát nemusím.

lmgify
hodnocení

0x

Jestli to chápu dobře, tak se ptáš na univerzální klíč?

Povolení ALU disku bez pojišťovacího klíče
Tuhle věcičku jsem vždy chtěl..přišlo mi to super..A když jsem si to koupil, zjistil jsem,že s tím můžu opravovat leda jízdní kolo..nebo šrouby,které jsou utažené možná rukou..Řekl bych,že na šroubu kola auta se tenhle ořech žvejkne nebo rovnou rozlouskne-když je to ten ořech;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]