Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dálkový start

Od: lukas126® odpovědí: 7 změna:

Ahoj, chci si koupit nové auto a zaujala mě možnost dálkového startu. Našel jsem zatím 3 zařízení, které dálkový start umí. Alarm od Pandory, autostart od Author a Magicar. Máte někdo s těmito zařízeními zkušenosti? Na internetu jsem toho moc nenašel.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Osobně spíše doporučím nezávislé topení. Dálkový start může být fajn, pokud tedy nenecháváte zařazený kvalt. A další věc proč to nedělat - nevím kde parkujete, ale nechat někde bezdůvodně vrčet auto jednak nedělá dobré sousedské vztahy a krom jiného to zakazuje zákon, takže to zpravidla vyústí v bonz měšťákům. Krom toho se nedoporučuje zahřívat motor při volnoběhu na místě., nesvědčí mu to. Mě se osvědčuje v zimních měsících tzv. vejcovar, neboli vyhřívané sedadlo. I v tuhých mrazech nastartuji a hned odjíždím, protože diesel se na volnoběh stejně zahřívá nepřiměřeně dlouho. Samozřejmé je, že studený motor netrápím vytáčením do otáček, ale ani není důvod, než se vyhrabu z města, je už takřka na provozní teplotě. A pokud jde o škrábání oken - to vůbec není nutné, nedělám to, už dlouhá léta praktikuji polití teplou vodou a tím se zamezí i mlžení okna u studeného auta.

kmet
hodnocení

5x

Doporučuju spíš pořídit nezávislé topení.

hodnocení

5x
U moderního auta nesmysl. Ty motory mají na volnoběh tak málo odpadního tepla, že se v zimě prostě nezahřejí a o to víc se bude motor opotřebovávat (dlouhý chod za studena) a ředit olej benzínem/naftou. Jediné co dává smysl je nezávislé topení s dálkovým ovládáním.
V autě teplo už před odjezdem a startuje se (aspoň částečně) zahřátý motor.

hodnocení

0x
To bych se asi bál nechat nové auto rachtat někde na ulici. Nehledě na to, že se ničí motor a auto na volnoběh stejně netopí. Ale dá se takové auto koupit, které nebude vadit sousedům a zároveň odpadnou problémy s topením, klimatizovanim a obtěžováním hlukem a jedy - elektrika.

hodnocení

0x
Co na to predajca? Nepadne vam zaruka? Totiz tocit motor v nizkych otackach nie je to, co odporuca navod ...

bida
hodnocení

0x
A není lepší koupit auto, co dálkové vytapeni/klimu umí už z výroby?

hodnocení

0x
A jak vyřešit imobilizér? To budou zůstávat jedny klíče trvale ve spínačce zamčenýho auta?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]