Nejste přihlášen/a.
Jakou průměrnou výdrž má autobaterie po prvním dobití (běžné na felicie)?
Dnes se olověný akumulátor prodává plně nabitý,to znamená,že při správné funkci dobíjecího systému v autě není potřeba dobíjet.Většinou správný motorista baterii dobije před nastávající zimou.
JABRAKA
Pokud myslíte životnost baterie, tak záleží na typu, kvalitě, nabíjecí soustavě a údržbě (pokud je "bezúdržbová" i tak ji nenechávat dlohodobě málo nabitou). Počítejte se životností min 5 let při standardním provozu. Mě slouží skoro 8 let a stále v kondici.
doplněno 18.08.10 23:20:přiznávám, záměrně jsem si připlatil za aku se zvýšeným start. proudem, abych měl rezervu ke stáří baterky. Motor jen 1,4 l benzin. Baterku tak jednou za sezonu jsem vybil asi na 8V a pak 2 dny formoval řízenou nabíječkou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.