Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozměr pneu vliv na životnost ramen

Od: jarin® odpovědí: 3 změna:

Borci, pěkný páteční večer. Řeším dilema. Opravují u nás silnici ale dělají i něco jinýho, takže když přehazovali práci na jízdních pruzích, tak to co měli rozdělaný tak nahrubo zapatlali asfaltem, ale vůbec to není zarovnaný. Jasně, že to je provizorně, ale přejet potom, to je pomalu jak přejet po zpomalovací prahu mi příjde.

A tak si pohrávám s myšlenkou, že už bych příští víkend přezul na zimní protože ty mám 195/65/15 a dosavadní letní mám 205/55/16. Je mi jasné, že ty 15tky jsou vůči nápravě šetrnější, protože kolo má víc masa který ty nerovnosti dokáže pohltit. Ovšem otázkou je, jestli je to tak markantní rozdíl a jestli bych tomu autu tak ulevil aby se to dřív vyplatilo dělat?

Na polský Harty jsem najel 8 tisíc km a byly nakaši, byl bych rád kdyby ty Číny těch 10k daly a do března vydržely a jestli tomu můžu pomoct takhle zadarmo, tak proč ne. Díky.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

3x
Ramenum je to prakticky jedno a jen si zbytečně ojedes dobrý zimní. Podhustit je kokotina, to 1.sjizdis kraje pneu 2.o první větší hranu cvaknes rafek, 3.bude to hůř držet i brzdit
Psal jsem, že bych snížil tlak, ne vypustil :) Jarin psal, že u něj opravují silnici, takže jestli jde o překlenutí max pár týdnů, ufouknuti třeba z 2,5 na 1,5 (obvyklej tlak u půlky aut, když se rozhlidnu okolo...), bude na tlumení poznat a gumy se za tu chvíli neojedou. Mě se 205ky na oktavce "nějak" trvale sjížděj po okrajích i při huštění kolem 3 barů:)

hodnocení

0x
Užší guma zase snáz kopíruje každou drobnou nerovnost, což částečně smaže výhodu vyššího profilu. Pokud bych jezdil většinu trasy po tankodromu, snížil bych tlak, v mým případě aspoň přestal o 1 bar prefukovat :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]