Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Simson S51 - nejede dobře

Od: popokatespletl odpovědí: 11 změna:

Ahoj, po třech letech stání jsem vyčistil nádrž, karbec, nový ventil paliva a hadička. Karbec tam je 16n3-4. Když přidám plyn při jízdě tak to kucká ale nakonec to jede. Motorka na volnoběžný šroub nijak nereaguje. Zkusil jsem odplombovat šroub u příruby, taky nereaguje na nic, ani jehla šoupátka, je to pořád stejné. Sytič je v pořádku. Už nevim, co s tím, ještě mám odpojen otáčkoměr a plovák karburátoru jsem snad nastavil dobře. Nebo je ten plovák nějak moc důležitý? Nastavil jsem ho tak, aby mi benzin netekl skrz těsnění plovákové komory. Svíčka nová. Na volnoběh když to trošku nedržim pod plynem tak to hned zdechne. Dekuji

doplněno 26.09.24 22:13:

A samozřejmě jsem nastavil plovak tak, aby uzavíral jehlový ventil, ale naplno se neotevře, nepovedlo se mi to.

doplněno 26.09.24 22:14:

A hadička není nikdy plná, je tak v půlce ale benzin porad doplňuje, už jsem vyjezdil 2 litry.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kmet
hodnocení

0x

Gufera jsou OK?

popokatespletl
hodnocení

Netuším, ale až vyloučím karburator tak se do toho urcite pustím. Diky

makk
hodnocení

0x

Já bych tipoval ten plovák. Výška hladiny je hodně důležitá. Podle mě je hladina moc vysoko a směs je moc bohatá, pokud to na volnoběh chcípá, nechce do otáček, ale když už na plný plyn běží, tak běží dobře, je to tím. Přesnou výšku hladiny určitě vygooglíte, ale rozhodně musí být kousek pod difuzorem.

popokatespletl
hodnocení

Jestli to bude jen tím, tak luxus. Dekuji, zkusim se tomu plovaku více pověnovat.

hodnocení

0x
Nedávno jsem měnil karburátor a musel jsem si pohrát se šroubkem u příruby.A to hned reagovalo(zvýšily se otáčky a nebo naopak se snižovaly)..je divné, že u Vás nereaguje
hodnocení

Nereagoval, protoze s nim šlo otočit ale fakt jen o kousicek, víc to nešlo. Ted uz jsem to vyřešil novým sroubem.

hodnocení

Dobry den, uz to jede dobre, prohodil jsem trysky spatne.. nejde ale nastavit volnobeh porad, vyměnil jsem gufero pod zapalovanim, bylo prochcane olejem, ale porad stejne. Karbec serizen dle příručky, plovak presne na milimetr. Kdyz merim tlak u svíčky tak je trochu nad nulou při nakopavani motorky.

hujerml
hodnocení

0x

A jak máš starý benzín?

hodnocení

0x

Zdravím.

Vyčistit výfuk.

km
hodnocení

0x
Cistil bych az by nastal problem. Je lepsi do toho nehrabat. 3 roky stani je jeste vpoho.
hodnocení

Karbec byl jedna velká ztvrdlá emulze, musel jsem ho vycistit. Nicméně problém vyřešen. Sroub, který je pod plombou, s nim neslo hnout, ale včera jsem ho odvrtal a dal nový, který dokázal pohnout s pruzinkou u priruby, uz to drzi volnobeh. Díky za odpovedi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]