@milancukrar mně u nehody sice ne, ale likvidátor po nehodě kontroloval mimo jiné i rozměr pneu a disků včetně ET. A to v době nehody bylo moje auto zaparkované.
re4zon
Tyhle urban legendy o neplneni pri "nezpusobilem" vozidle slycham casto, ale je to blbost. Museli by prokazat pricinnou souvislost. Ano, mozna to zkusi a mozna by to pak doslo k soudu. Ale v 95% pripadu jsou bez sance. Predstav si, ze kdyz si odmontujes z auta pasy nebo jednu sedacku, je to vazna zavada. Ale kdyz nedas prednost, tezko to na nehodu melo nejaky vliv a poskozeny dostane normalne plneni. POV neni cestovni pojisteni, aby si mohli vymyslet do smlouvy kraceni plneni jak se jim zlibi.
re4zon, naprosto souhlasím. I když mám rád pohádky.
Na stanici TK mi ukazoval technik, kde mám uvedeno ET na Al disku, Zahnuté zrcátko, zahnuté světlo, v kleče, koukal jsem jak je to složité. Něco jiného je v jámě. Něco jiného je v plechovém disku, když je to vyražené zvenku.
Nevím, co pojišťovna, ale mám na zimákách disky, u kterých nesouhlasí ET, tuším o milimetr nebo dva. Takhle (nové) auto prodal jeden nejmenovaný autosalón v Pardubicích. Auto je rok výroby 2009, takže má za sebou 6 technických a minimálně jednu zimní autonehodu, hrazenou pojišťovnou. Já to zjistil až v roce 2019 kdy jsem měnil služebák a staré auto od fimy odkoupil, od té doby jsou disky před technickou vždycky jako na potvoru umazané vazelínou, do které se nalepil prach ze silnice. Žádný technik na STK ještě nevzal hadr do ruky, aby to nečitelné číslo dešifroval. Ale obecně takový postup doporučit nemohu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.