Nejste přihlášen/a.
Ahoj, jelikož jsem tu vždy dostal cenné rady tak se zkusím zeptat. Kdysi jsem tu řešil to stejné. Klepání na podvozku (štěrk, polní cesty, kočičí hlavy) byla menší vůle v čepu řízení. Známý mi udělal víceméně komplet podvozek protože ostatní díly na tom byli podobně (krycí gumy zpuchřelé a popraskané). Takže se udělali čepy řízení vnitřní vnější, celé rameno s kulovým čepem, stabilizační tyčky, uložení stab. tyček a horní uložení tlumiče s ložiskem. Možná některé názvy nemám správně popisuju z toho co jsem pochytil od známého.. Jedinný starý věci zůstali tlumič a pružina který měnil ještě původní majitel..
Napadá někoho co ještě na předku může klepat když je víceméně vše vyměněný?
Auto - Honda Civic VIII sedan.
Děkuji
Díly celé..
Nedotažení mám v plánu zkontrolovat ale nemyslím si že by se to stalo..
Co jsem psal to vyměnil. Starý díly mám ještě doma na vyhození..
Něco podobného na poloose je, ale je to gumový to by mohlo tak znatelně nahlas klepat..? Díky
Díky, nemáš radu jak zjistit že je to opravdu ono? Vím že jsem za to zkoušel při výměně pneu zatahat nebo jak to říct a pomlel jsem jakoby jen pružností gumy.. Případně dá se vyměnit nebo se musí celá poloosa? Děkuji.
Jen pro info bych nejspíš obvinil to záváží poloosy.. Včera jsem sundával kolo kouknout jestli se náhodou nepovolil nějakej šroub po výměně těch dílů a vše je ok.. Ale chtěl jsem zkusit jestli je nějaká vůle na tom závaží a místo vůle mi závaží zůstalo v ruce místo toho aby drželo na zbytku tý gumy na poloose.. takže sundáno, a uvidím jestli klepe.. Dnes ráno neklepalo ale klepe to převážně třeba na štěrku nebo polní cestě a tak.. A také ne vždy takže uvidím případně přidám info časem.
Díky za radu.
Klepání a klepání, toť rozdíl. Páč je to složité hledat. Po dlouhém čase jsem našel železný čep v zavazadlovém prostoru, který klepal o plech. Žádná závada, jen neuklizené auto.
Zjistit co klepe neni tak složitý, zahoupej si autem/ zalomcuj kolama příp. + pomocník a rukou osahej kde je vakl. Nový díly nic neznamenají, šmejd nebo chybná montáž = díl může chcípnout skoro hned.
Klidně i silenty zavěšení motoru, vejfuk o kastli apod.
Čepy silenty - dobrý je Lemforder, všechno co jsem měnil tak drží.
Díky.. já už žádnou vůli necítím když to zkouším.. žádnej čep nemá vůli ani když je páčím..
Jak doma zkontrolovat silenty motoru? Výfuk omrknu ale vím že ten byl ok když jsem pod tím lezl.
Snažil jsem se dával lemforder ale myslím stab. tyčky a uložení stabilizátoru lemforder není protože to lemf. nedělá tam jsem bral jako náhradu febi..
Febi taky ujde.. Páčení moc ne, lepší je "kvrdlání". Holt "hledej šmudlo" klepat může všelicos, klidně mlhovka v nárazníku, chladič o kastli a podobný vtipný věci. A klidně se to může přenášet i zezadu nebo zleva doprava.
Ještě uložení stabilizátoru - vytlučený gumy a klepe kov na kov.., nějakej kabel v palubce... Fakt Hledej šmudlo
Jde to řešit i zesílením rádia
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.