Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jízda ve více jizdních pruzích

Od: slavo® odpovědí: 8 změna:

Dokáže mi někdo odpovědět na tuto otázku.

Více pruhů v jednom směru jízdy - jeden pruh jede rychleji než druhý, ale za chvíli se to obrátí.

A někteřířidiči přejíždá z pomalejšího do rychlejšího a když se ten jejich zpomalí tak se zase vrací do původního i za cenu že vozidlo před které se zařazují musí zpomalit a takto pendlují z pruhu do pruhu.

proč to dělají.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdosi
hodnocení

5x

Protože se tak do cíle dostanou o něco dřív, než kdyby jeli normálně. Nebo aspoň mají ten pocit.

Že to celkově zbrzdí ty kolony za nima je nezajímá, štve je jen když to někdo brzdí před nima.

hodnocení

4x
Ono by to nevadilo, kdyby dodržovali zákon o silničním provozu. Jenže jejich "taktika" je taková, že bez blinkru "nečekaně" myškují do mezer mezi auty, které jsou už tak na hranici bezpečnosti, tedy toho za sebou donutí šlápnout na brzdu, což vyvolá řetězovou reakci třeba i několika desítek aut za ním. Vnikají tak brzdné vlny, které často vedou až k dočasnému zastavení aut v jízdním pruhu.
A ti "nejohleduplnejsi" kolonu podjedou skrz benzínku ... Co na tom, že řada poctivcu za nima si tam postojí dýl:( Už jsem tu psal, beze studu kolonu předjedu vyhrazeným pruhem, ale striktně za podmínky, že pak odbočuju a už se do ní necpu zpátky.
Proč by měli ostatní zajímat poctivci, co si to vystojí? Každý to dělá tak, jak uzná za vhodné. Já zase nechápu ty duté mozky, co si stoupnout v koloně tak, aby třeba odstavným pruhem nemohl nikdo projet. Na co si ty lidi hrajou? Ať si tam lidi jezdí a objíždí, když chtějí, na tohle tady máme složky a pak pokuty a body.
Já třeba jezdím jak chci a potřebuji a zároveň chci od ostatních aby se starali o sebe. Ideální stav.

hodnocení

2x

Dokáže mi někdo odpovědět na tuto otázku..***to se musíte zeptat těch řidičů, ale já se domnívám, že chtějí být v cíli o několik hodin dříve, ale skutečnost je, že to nejsou hodiny, ale jen minuty, někdy jen vteřiny.

Takže Vám bohužel nedokáži odpovědět na otázkum, jak se ptáte.

kdosi

Tak myslím, že tohle je přesně odpověď na otázku "proč to dělají".

Zda to má takový dopad, jaký tomu přisuzují je úplně jiná otázka :)

hodnocení

2x
Protože jsou sobečtí a neuvědomují si (nebo je jim jedno), že zdržují všechny za sebou.
A často je takové manévrování v provozu právě příčinou vzniku kolon.

thetruth
hodnocení

0x

Protože to jsou *pííííííííííííííííííp* *píííííííp* a *píííííp*.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]