Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kouř z motoru

Od: cupra odpovědí: 8 změna:
Ahoj, po studeném startu mi nejspíše od turba jde kouř, jakmile spadnou otáčky kouř přestane. Při zahřatem motoru to nedělá.
(někde mi kape chladici kapalina, jestli to nemůže být tím, že se to odpaří?)
seat leon 2.0tsi 206kw cjxa(manual) 2014
teplota chladici kapaliny v poradku, olej v poradku.
otacky v poradku.

Kouř z motoru

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mathew
hodnocení

0x
To záleží na tom kolik se jí odpařuje, ale to by dělalo spíš při teplém motoru a ne studeném. Se studeným motorem se nemá co odpařit...
cuprarak
hodnocení

ta chladici kapalina kape minimalne.. . Možná je tento projev motoru normálni u tsi?
mathew
Já bych řekl, že kouř od turba úplně normální nebude, ale možná to jenom netěsní a žádná další závada tam není.

hodnocení

0x
Ta chladicí kapalina může vlivem tlaku kapat ještě řadu hodin až do vychladnutí motoru, treba na turbo nebo svody, pak po startu se rychle vypařuje. Nebo třeba olej zpod víka ventilů, takhle mi tekl na svidy u oktávky 1,6 benzín. Je to opravdu kouř, nebo pára? Nemrzka nechává růžový stopy po odpaření.
cuprak
hodnocení

Tak pravděpodobně to bude olej z pod víka ventilů. :/
asd1

Těsnění ventildeklu ja častá záležitost... Dej VR

cuprara
hodnocení

Na kolil tě vyšla oprava? urcite u cupry to bude víc ale jen mě zajima jestli to není vážna zavada..
asd1

Motor neznám. Podle dílů vypadá že ventildekl se lepí, přístup/ postup, utahovací momenty atd. si musíš zjistit v manuálu.

VR = Victor Reinz

SEAT LEON (5F1), /...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]