Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestupek při předjíždění

Od: vyjetadvanactka® odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, dnes jsem předjížděl cyklisty těsně před přechodem, na přechod bylo krásně vidět a naproti auto nejelo. Bralo by se to stejně jako předjíždění auta a tudíž by to bylo o pokutu, nebo i nejhůř o body?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Bere se to stejně, takže se to nesmí. Ale na silnicích se toho nesmí a stejně dělá...
Tady bych hlavně dával bacha, aby se z cyklisty najednou nestal "chodec" a neodbočil na přechod, takových hybridů, kteří jeli chvíli po silnici, chvíli po chodníku a chvíli přes přechod, už jsem potkal dost.

hodnocení

3x
Na přechodě se nesmí předjíždět. Na to si dávejte pozor, protože za to je hodně bodů.

hodnocení

0x

Porušení zákazu p/...

Ale kdysi jsem na školení řidičů viděl rozsudek, který zvrátil rozhodnutí magistrátu o pokutě a přidělení bodů. Měla dobrého právníka, který to dobře vyargumentoval.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]