Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nárůst tlaku

Od: roman* odpovědí: 20 změna:
Zarec,někdy v létě jsem dofukoval pneu na predepsane hodnoty, tj 2,5/2,4. Dneska se náhodně podívám kolik auto ukazuje a na všech kolech 2,6 (pred vyjetim).
Má pro to někdo vysvětlení? Při poklesu teploty chápu pokles tlaku, ale jak se stane tohle? Když sem to v létě dofukoval, bylo určitě tepleji než dnes... A opravdu to není chyba TMPS, ověřoval jsem to klasickým manometrem.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tp
hodnocení

3x

Řešit rozdíl 2,5 vs 2,6 - Nepřijde vám to lehce zcestné?

Navíc on těch 2,5 nezměřil pořádným manometrem při tom prvotním huštění.

Vysvětlení může být, Že právě TPMS ti kompenzuje v tom létě tu teplotu takže ti ukazovalo víc než skutečnost abys nepřehustil, stejně tak digi Hustilka, to jsou všechno spekulace, protože nevíme 1 000 000 detailů a je hloupost to řešit...

Taky mohl být jiný atmosférický tlak, pneu mohly být díky teplotě více roztažený atd atd :))

Příště si to změř manuálním manometrem při plnění a uvidíš.

Ps: TPMS Se sám ozve, až bude problém, zatím si dej kafe.

doplněno 22.09.24 10:36:

mohlo tam být 2,64 (=2,6) a nyní je tam 2,45 (=2,5) a výsledek zaokrouhlení spolu s roztažností pneu (neumím posoudit jen spekulace) atd atd :))

Varianty mnoho než aby stálo zato se tím vůbec zabývat při tak malém rozdílu o jednu desetinu v podstatě, kolik je to procent? Ani ne deset !

riva
hodnocení

0x

Jedině zázrak.

hodnocení

0x

Měřil si stejným měřícím přístrojem?

roman*
hodnocení

Předtím nafoukl na pumpě což samozřejmě neni přesne. Vycházím z toho co ukazuje TMPS v autě. Což teď sem ověřil že sedí s tím co ukazuje manometr.
Resp i kdyby měřil špatně, tak tam je stejně nárůst...a všechny 4 ventilky nebudou měřit špatně.

Tak nějaký zádrhel v něčem bude, neboť fyzikální zákony platí stále...

Je divné, že mají všechna kola úplně stejně i když uvádíš dvě hodnoty, předpokládíám rozdíl přední a zadní kola...2,4/2,5 ..

roman*
hodnocení

Takže jsem tam dojel se zahratyma kolama,proto je logické, že teď nezahrata kola ukazují tlak vyssi *smich*

A to jsi ještě na tu benzinku musel dojet, tedy kola se ohřála, Tedy ten rozdíl by měl být ještě větší... Ohřáté pneumatiky jízdou na dálnici a "studené" za stejné teploty mám ověřeno na 17" kolech že mám o -0,2 Bary ..

Ne nižší, ale ten rozdíl je podstatně tedy větší... Kdybys přijel na benzinku a měl teplá kola , tak teď bys měl mít řádově za stejné teploty cca o 0,15-0,20 méně... Tedy teď ti to ukazuje o cca o 0,2-0,3 více... Což je opravdu zajímavé...

hodnocení

0x
Riva..Ten zázrak se jmenuje rozdíl teploty..Další zázrak může být, jak tu někdo psal..různý-jiný měřič tlaku při každém měření..;)
roman*
hodnocení

Ale tenkrát byla stejná nebo vyšší teplota než je teď. Že by s klesající teplotou rostli tlak mi není známo...

hodnocení

0x
Vyšší Teplota nebo jiné měřicí zařízení, chyby v měření nebo to někdo dofoukl a ty o tom nevíš. Netřeba v tom hledat zázraky nebo nesmysly. Fyzika je fyzika.
roman*
hodnocení

Jako vandal co dofukuje kola?

No a proč ne? Kdekdo z vymetených ekoteroristů gumy vypouští. Tak třeba tu máme novou grupu protestující proti čemusi tím, že gumy dofukují *smich*

Třeba ekoteroristi snizujou emise přehuštěním gum :)
Ne…třeba rodinný příslušník?
roman*
hodnocení

Jasný, to tak běžně třeba manželka jde a dofukuje kola u auta. *smich*
Proč by proboha někdo foukal kola, které jsou nafouknoute jak mají?
Tak moje manželka je třeba natolik schopná, že si kola od auta umí dofouknout sama.
Nevím jak je tvoje manželka schopná nebo jak se vyzná v číslech, ale stát se může hodně věci a nevím jak máš velký děti, jestli vůbec a jestli tím autem jezdí taky. Tam je tolik proměnných, že jsem jenom dal další možnost, chápeš?
Pokud je to z tvé strany vyloučeno, tak netřeba tady rozvádět debaty, ale dělat blba ze mě nemusíš.

hodnocení

0x

No a jaká je povolená odchylka měření toho TMPS?

hodnocení

0x
Podle mě blbě ukazuje TPMS, asi ty snímače nejsou (nebo nedostatečně) teplotně kompenzovaný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]