Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bude těsnit?

Od: plisek odpovědí: 3 změna:
Na záložním, starém odstaveném autě, jsem musel měnit prorzelé zadní brzdové trubky a ukroucené zarzelé odvzdušnováky. Koupil jsem odpovídající Cu brzdové trubky závitu 10/1. Bohužel jsem až při demontáži zjistil, že soudruzi z Gálie mají na válečku závit 12/1. Koupil jsem nové válečky taky s 12/1 a k tomu redukci viz., foto v odkazu. Došlo mi až doma, že samozřejmě redukce nemá na straně 12/1 "bradavku", ale opak. Čili s velkou pravděpodobností nebude po dotažení redukce těsnit ve válečku. Co myslíte? Napadlo mě vyrobit s tenké Al plechu (Omnia víčko) "těsnící vložku či podložku. (Al je měký a zakousne se a utěsní) Před lety jsem tak provizorně na dojetí, úspěšně zalepil prasklou brzdovou trubku na jedno kolo a neteklo to. Opakuji, že auto vlastně jen stojí a čeká, až kdyby primární auto mělo poruchu, takže s ním nejezdím a nikoho neohrozím případnou netěsností brzdového spoje a to by ještě musela býti samozřejmě nenadálá, protože logicky, kdyby mi to už po montáži teklo, vůbec bych s tím nikde nejel a opravil jinak.
raglu.cz/...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

"Opakuji, že auto vlastně jen stojí a čeká"

Jednoho krásného dne se třeba dočká a Vy někoho zabijete. V životě jsem jezdil s všelijakými provizorii, ale u brzd bych si žádnou fušeřinu z plechovky od konzervy rozhodně nedovolil.

Tak tak. Mám tahle v záloze feldu, už léta stojí na "nových" zimakach (nedávno jsem musel vyměnit zpuchrely ventilky :)), párkrát do roka s ní objedu několik bloků okolo, jednou za 2 roky na stk a podobně "často" do mototechny, když primární auto stojí zrovna na heveru a něco potřebuje. Bere olej, hulí jak lokomotiva, teče do ní, ale podvozek a brzdy musí mít v naprostým pořádku, snad kromě koroze kotoučů, tomu se holt vyhnout nedá. Vlastně ani na tu stk už jsem s ní naposledy nejel, teď při tom mediálním honu na stanice měření emisí už je to bez šance, i když technickou samotnou prošla vždycky v pohodě.

asd1
hodnocení

0x
Brzdy se nedělají provizorně. Takže sezen pertlovacku a čočku na trubce udělej. Btw ta Cu trubka má homologaci pro brzdy na autech?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]