Nejste přihlášen/a.
Jak si můžu sám vyměnit olej, když nemám garáž ani nějaký zvedák a prostory na to?
Zkuste hledat v okolí sdílené garáže. Dnes je to poměrně moderní. Zaplatíte si čas pronájmu vybavené garáže a tam uděláte co chcete.
Například: opicakovadilna.cz/...
Je to velmi jednoduché a lze kdekoliv i před panelákem , kde to běžně měním. . Stačí jen náředí na olejovou zátku (imbus 10mm, druhé tuším 24mm klíč) pak klíč na olejový filtr (27mm ořech + prodloužení na ráčnu) u většiny stačí řemenový, řetězový klíč na olejové ftry, a hever , klidně i z auta a vyheverovat a pod kola dát kus hranolu nebo fošny , a nádoba na vypouštění oleje, víc netřeba. Drobnostmi se to může lišit uto od auta např na minulém byla zátka na klíč 17mm a současně na imbus=4hran, stejný jako na dvěřní klice, nebo tím že je pod motorem kryt (na mých snad původně byl ale již není). Jinak nedovedu si představil, žebych měl auto bez heveru to byl -pokud nebyl-vždy prvotní věc co jsem dokoupil!
Nepiš co všechno nemáš. Napiš co teda máš k dispozici.
Olej se určitě dá vyměnit i s autem na zvedáku. Problém je, že ty pod to auto na zvedáku musíš vlézt a pokud se to auto pohne nebo spadne, tak je po tobě.
Takže se zeptej v okolí kamarádů, prátel nebo prostě sousedů, jestli by něvěděli o nějaké pomoci.
Já sundám kolo a šoupnu celý kolo pod autem. Tenkrát jsem tam podkládal i třeba cihly nebo dubový špalek..
Stačí nájezdy z cihel nebo najet nad příkop.. Potřebuješ mísu kam olej vypustíš, chce to grif, dop. nejdřív si to vyzkoušet pod dohledem. Olej se vypouští za tepla = je horkej, takže hrozí opaření a vylití oleje vedle. Podobně olejový filtr chce grif aby ti to nevyteklo na ruku/ vedle mísy. Pak spousta dalších drobností. Výměna oleje není složitá, ale dost věcí jde snadno pojebat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.