Nejste přihlášen/a.
Soused nechtěl staré auto, jaké mám já - koupil si tourana za 230tis - přijel z bazaru domů a už mu blikala barevná hudba. V autorizovaném servisu nacenili opravu na 250tis. Takže to reklamoval, za měsíc (bez auta) mu vnutili výměnou superba. Samozřejmě dražší - 250tis. Během měsíce do toho nasypal dalších 20tis jen na mírných opravách.
Já si za rok a půl do xsara picasso (za 50tis) mimo standardní olej-filtr koupil koberečky a otočil čidlo brzdového pedálu. Ještě jsem měnil zadní světlo někým nabourané na parkovišti. Po cca. 20tis km jsem kvůli nepříjemnému zvuku měnil uložení předních tlumičů, ale prý to bylo zbytečné... no ten zvuk mne štval a pak to přestalo...
Na dlouhé trasy bych si vzal od citroenu 2,0 HDi 80/100kW pro danou výšku buď právě picasso nebo C5.
Leda to třetí, ovšem 80 kolíků za 16 let starou káru.. Otázka je skutečný stav a to poznáš až na místě, když se nevyznáš vem sebou zkkušeného. Když ho nemáš tak zajeď na STK - projde bereš, neprojde sleva za vady, kdo si je jistý stavem ten s tím nemá problém, kdo ví že tam problém je tak to odmítne a rovnou víš že máš hledat jiný auto.
Mondeo MK3 dvoulitr TDCi, ale musíš najít dobrý stav, většina už má nalítáno 300 kkm+ a vyskakujou vstřiky atd.
Já bych doporučoval se vyhnout autu za 100 tisíc. To je totiž nejžádanější cenová kategorie a solidní auto za ty peníze neseženete. Buď si kupte pod 50k nějaký "vrak", do kterého když dalších 50 vrazíte, budete mít staré, ale spolehlivé auto, nebo si přišetřete a kupujte v cenové kategorii nad 150k. Ta varianta pod 50k vůbec není špatná, protože když má někdo 20 let staré auto a zjistí, že jsou nutné investice (rozvody, brzdy, podvozek..) a zjistí, že by ho to stálo 30-40k, tak to raději za pár korun prodá. Vy sice musíte investovat, ale máte slušné auto za pár korun. Já takhle koupil 20 let staré auto za 15k, za 8k jsem nechal udělat rozvody a už 5 let s ním jezdím bez jakýchkoliv problémů.
Cenovka je úplně jedno. Prostě se musí umět vybrat o ničem jiném to není. Vím o krámech co lidi prodávali i za 200tisíc i za víc. Bratranec takhle střílel každý auto. Koupil za 300 pojezdil začalo něco blbnout střelil skoro za stejno znovu..
Tak ten můj do toho nic nesype. Milovník bmw.. Ale co si pamatuju koupil nějakej krám za 300 +- 2 roky jezdil a začalo něco klepat/cvakat v převodovce tak to poslal dál za podobnej peníz. A takhle řešil většinu z nich. Ale on to prostě mění pravidelně. Já radši udržuju jedno auto. Nejlepší je při koupi auta počítat s rezervou na opravy klidně 20-30tisíc a pak je člověk v klidu..
Vřele doporučuji vzít si k tomu někoho kdo tomu rozumí, jinak hrozí že koupíte navoněnou vraždu.
Mám Tourana a kdybych kupoval znovu, určitě bych se poptal na Facebooku ve skupině Vw Touran club cz.
Je tam moc fajn komunita lidí, leckdy i z autorizovaných servisů nebo dovozců zvenku.
Půl té skupiny má auta dovezené od nich a nezažil jsem tam, že by si někdo stěžoval (a to si piště že by si stěžoval kdyby bylo na co).
Prověřená legenda tam je pan Bukáček (autobukacek.cz) Dejte si jméno vyhledat ve skupině a uvidíte kolik tam toho už prodal.
Zkuste tam položit svůj dotaz a budete mít jasno.
Každý motor má svoje většinou tří písmenné označení a těch průserových je hodně.
Ani v jednom z vámi postovaných odkazů není uveden kód motoru!
Tedy upřímě, ojetinu jsem párkrát koupil a byly s tím jen starosti. Dneska pro sebe i pro manželku koupím nové auto, třeba Dacii a mám po starostech. Po 8-10 letech prodám a koupím nové. Krom běžné údržby s tím nemám žádnou starost. A nepotřebujete-li si mastit ego Mercedesem, nebo BMW, tak na běžné přesuny je to víc, než dostatečné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.