Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto do 100 tisíc

Od: jachta odpovědí: 13 změna:
Dobry den chtel bych auto na dlouhe vzdalenosti po dalnici treba 100km minimalne. Vyska 185cm. Pocitam s opravami 20tisic.
Libi se mi treba toto auto.bazos.cz/...
auto.bazos.cz/...
auto.bazos.cz/...
Sou nejake obecne rady cemu se vyhnout. Mam proste vzit to co se mi libi? Vezmu sebou nejakeho odbornika. Je tazne zarizeni cervena vlajka? Vubec nevim cemu se mam vyhnout, vidim v kazdem inzeratu podvod.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ono to není o cenovce, můžete koupit spolehlivé auto za cenu šrotu stejně jako za 200 tkč, stejně tak může být ale opak šrot za 200tkč... Je třeba koukat víc na stav aut než na cenovku!

Mně se vždy oplatila koupě od osoby, která je věrná značce ale prodává, že šla do novějšího modelu.

hodnocení

2x

Soused nechtěl staré auto, jaké mám já - koupil si tourana za 230tis - přijel z bazaru domů a už mu blikala barevná hudba. V autorizovaném servisu nacenili opravu na 250tis. Takže to reklamoval, za měsíc (bez auta) mu vnutili výměnou superba. Samozřejmě dražší - 250tis. Během měsíce do toho nasypal dalších 20tis jen na mírných opravách.

Já si za rok a půl do xsara picasso (za 50tis) mimo standardní olej-filtr koupil koberečky a otočil čidlo brzdového pedálu. Ještě jsem měnil zadní světlo někým nabourané na parkovišti. Po cca. 20tis km jsem kvůli nepříjemnému zvuku měnil uložení předních tlumičů, ale prý to bylo zbytečné... no ten zvuk mne štval a pak to přestalo...

Na dlouhé trasy bych si vzal od citroenu 2,0 HDi 80/100kW pro danou výšku buď právě picasso nebo C5.

david12
hodnocení

0x

Dobrý den, ani jedno z uvedených. Automat zanedbaná údržba, drahý servis. Kia koroze.

Ceed už snad nehnije..Starší Kie hnily.Každý automat nemusí mít zanedbanou údržbu..Dokonce tam píše po výměně oleje v něm..Takhle by vlastně nekoupil nikdy nic.Musí se na to jet prostě podívat a projet to..Jinak jsou spekulace nad fotkama z inzerátů jen spekulacemi k ničemu.
Když je v inzerátu uvedená výměna oleje v automatu, tak bych se zrovna obával toho, že důvodem výměny byl problém, kterej ta výměna kupodivu neodstranila, nebo při výměně místo oleje vytekla "metalíza" se šponama, takže rychle s tím pryč :)

asd1
hodnocení

0x

Leda to třetí, ovšem 80 kolíků za 16 let starou káru.. Otázka je skutečný stav a to poznáš až na místě, když se nevyznáš vem sebou zkkušeného. Když ho nemáš tak zajeď na STK - projde bereš, neprojde sleva za vady, kdo si je jistý stavem ten s tím nemá problém, kdo ví že tam problém je tak to odmítne a rovnou víš že máš hledat jiný auto.

Mondeo MK3 dvoulitr TDCi, ale musíš najít dobrý stav, většina už má nalítáno 300 kkm+ a vyskakujou vstřiky atd.

Tak zrovna Mondeo bych mu teda neradil..To už snad ten Touran v automatu..nebo spíš ta Kia

makk
hodnocení

0x

Já bych doporučoval se vyhnout autu za 100 tisíc. To je totiž nejžádanější cenová kategorie a solidní auto za ty peníze neseženete. Buď si kupte pod 50k nějaký "vrak", do kterého když dalších 50 vrazíte, budete mít staré, ale spolehlivé auto, nebo si přišetřete a kupujte v cenové kategorii nad 150k. Ta varianta pod 50k vůbec není špatná, protože když má někdo 20 let staré auto a zjistí, že jsou nutné investice (rozvody, brzdy, podvozek..) a zjistí, že by ho to stálo 30-40k, tak to raději za pár korun prodá. Vy sice musíte investovat, ale máte slušné auto za pár korun. Já takhle koupil 20 let staré auto za 15k, za 8k jsem nechal udělat rozvody a už 5 let s ním jezdím bez jakýchkoliv problémů.

Cenovka je úplně jedno. Prostě se musí umět vybrat o ničem jiném to není. Vím o krámech co lidi prodávali i za 200tisíc i za víc. Bratranec takhle střílel každý auto. Koupil za 300 pojezdil začalo něco blbnout střelil skoro za stejno znovu..

Dexolus..Švára taky "střílí" auta v této cenovce..Za 200 až 300 koupí a 50 až 100 do toho nasype za servis..Pak se nechá zastrašit nějakým "znalcem",že tohle nebo tohle by mohlo třeba odejít a že si má radši koupit tohle nebo tamto auto..*alene* Takže ty své oservisované rychle prodá pod cenou do AAA..a přitom s nimi nic není *alene* Kupuje to,jak ženská kabelky..

Tak ten můj do toho nic nesype. Milovník bmw.. Ale co si pamatuju koupil nějakej krám za 300 +- 2 roky jezdil a začalo něco klepat/cvakat v převodovce tak to poslal dál za podobnej peníz. A takhle řešil většinu z nich. Ale on to prostě mění pravidelně. Já radši udržuju jedno auto. Nejlepší je při koupi auta počítat s rezervou na opravy klidně 20-30tisíc a pak je člověk v klidu..

hodnocení

0x

Vřele doporučuji vzít si k tomu někoho kdo tomu rozumí, jinak hrozí že koupíte navoněnou vraždu.
Mám Tourana a kdybych kupoval znovu, určitě bych se poptal na Facebooku ve skupině Vw Touran club cz.
Je tam moc fajn komunita lidí, leckdy i z autorizovaných servisů nebo dovozců zvenku.
Půl té skupiny má auta dovezené od nich a nezažil jsem tam, že by si někdo stěžoval (a to si piště že by si stěžoval kdyby bylo na co).

Prověřená legenda tam je pan Bukáček (autobukacek.cz) Dejte si jméno vyhledat ve skupině a uvidíte kolik tam toho už prodal.
Zkuste tam položit svůj dotaz a budete mít jasno.
Každý motor má svoje většinou tří písmenné označení a těch průserových je hodně.
Ani v jednom z vámi postovaných odkazů není uveden kód motoru!

hodnocení

0x

Tedy upřímě, ojetinu jsem párkrát koupil a byly s tím jen starosti. Dneska pro sebe i pro manželku koupím nové auto, třeba Dacii a mám po starostech. Po 8-10 letech prodám a koupím nové. Krom běžné údržby s tím nemám žádnou starost. A nepotřebujete-li si mastit ego Mercedesem, nebo BMW, tak na běžné přesuny je to víc, než dostatečné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]