Nejste přihlášen/a.
Pánové můžu váš názor?
Různá auta mám už roky, ale přesto se chci zeptat.
V autě, které jsem koupil na jaře byla autobaterie Starline 12V, 74Ah, 680A startovací proud. Jen jaksi nevydrží. Stáří nevím. S autem jsem jel naposledy ve čtvrtek 100km a 100km zpět takže baterka by měla být za tu cestu dobitá, že? Jenže dnes jsem šel do auta a auto stěží odemklo dveře a v první poloze spínačky to jen cvakalo.
Donesl jsem ji dom a zapojil na nabíječku a ukázalo se napětí něco kolem 11,5V.
Doma mám jinou zánovní baterku, ale s menší kapacitou (60Ah, 540A). Chtěl bych ji dát do auta a fungovat na ni. Auto je nafťák 1.9 dci.
Co myslíte půjde to a přežije to? Auto jinak startuje bez problémů
přežije to, jen to bude chtít častěji nabíjet nebo delší trasy... Startovací proud chce nafťák lepší, takže na zimu počítejte s novou, pokud možno ne Starline
Díky. No já už před (asi) úmrtím starline začal odpojovat mínusový kabel tak v tom budu pokračovat. Momentálně není cash na novou baterku tak proto jsem chtěl využít tu zánovní starou asi dva roky s tím, že v autě byla necelý rok.
O vyšším proudu vím jen hlavně aby to fungovalo a na zimu se uvidí. Podle prospektů do auta patří minimálně 65Ah s 720A
11,5V, to je vybití baterie na skoro 0%. (12,7V je 100%). Ale neříká to nic o kapacitě, kterou ta baterka má. Kdysi jsem během jízdy stopětkou úplně vybil baterii. Dojel jsem z Prahy do Větrušic, svítil, topil a konec. Pak jsem se podíval a zjistil jsem, že mám úplně uklepaný kabel buzení k altrernátoru. Tak se kabel nastrčil, roztlačili mě a jel jsem dál.
Dobíjí Vám to během jizdy?
Ano auto dobíjí měřeno nedávno. Bez běžícího motoru bylo napětí měřeno na baterce kolem 12,5-12,6V po nastartování kolem 14,5V. Už je to asi dva měsíce co jsem to měřil. Ona ta baterka kdo ví v jakém stavu byla před tím než jsem auto koupil (a kdo ví jak stará) a mně se navíc podařilo když jsem asi měsíc nejel vybít tu baterku tak, že nabíječka z lidlu se nechytala. Nepamatuju si přesně napětí, ale možná kolem 10V a nebo o kousek míň to jí taky na zdraví nepřidalo. Nabíječka se chytla až když jsem připojil pomocně tu zánovní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.