Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu řídit skútr 125ccm

Od: skutr odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, udělal jsem řidičák B od 17let, zezadu řidičáku mám AM, B1, B 117, mohu řídit skútr 125ccm s automatickou převodovkou? Děkuji za odpověď

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Smí řidič L17 řídit motocykl, případně za jakých podmínek?

skupina AM. Ta je opravňuje řídit motocykly, které nepřesahují maximální rychlost 45 km/h, nebo motocykl s objemem do 50 cm3, případně jiné motory do výkonu 4 kW. U čtyřkolových vozidel je navíc příslušnost ke skupině omezena hmotností vozidla v nenaloženém stavu nejvýše 350 kg. K řízení vozidel skupiny AM opravňuje kterékoliv řidičské oprávnění s výjimkou oprávnění pro skupinu T.

skutr
hodnocení

Na druhé straně řidičáku nemám napsané A1

Takže časem A1... AM jsem přehlédl... něco zde

Skupina A1 s omezenim 125cc+automat ktera se dava ke skupine B se do ridicskeho prukazu nezapisuje. Jde ciste o vymysl CR a za hranicemi toto neplati. Tam plati pouze zminovane AM.

Takze v cr muze ridit i moto ktere splnuje podminky 125cc+automat

lmgify

> Na druhé straně řidičáku nemám napsané A1

Právo je dáno přímo ze zákona.

smiridicl17r
hodnocení

0x

Smí řidič L17 řídit motocykl, případně za jakých podmínek?

Ano, řidičské oprávnění pro malé motorky A1 s automatickou převodovkou a vozidla B1 získané společně s oprávněním pro skupinu B je možné využít již od 17 let, a to samostatně (mentor není potřeba).

...

V šestnácti letech může zájemce získat řidičák skupiny A1. Ten se vztahuje na klasické lehké motocykly s postranním vozíkem i bez něj s objemem spalovacího motoru do 125 cm3 a výkonem do 11 kW (čtyřkolky - 15 kW), ale i ty s postranním vozíkem. Řidičské oprávnění pro skupinu A1 platí i pro čtyřkolová vozidla o výkonu motoru do 15 kW, s hmotností v nenaloženém stavu do 400 kg a se zdvihovým objemem spalovacího motoru do 125 cm3.

...

Takže jste si asi za A1 nezaplatil?

lmgify

Samozřejmě že nezaplatil. To by se jinak neptal na A1 s automatickou převodovkou, který se přidává k B.

lmgify
hodnocení

0x

Jseš držitel B, tedy i B1, A1/automat a AM.

A1 můžeš řídit od 16, takže věk na to máš. Stejně tak můžeš řídit bez dozoru B1, který je od 17.

Tvoje omezení jsou jen na jízdy s vozidlem kategorie B, než dosáhneš zákonněho věku pro řízení bez dozoru (18 let).

pavel
hodnocení

0x
Jsem velmi prekvapen tím že absolvent autoskoly nevi co absolvoval a na ebi co může řídit... Na druhou stranu snad ví alespoň něco s formálně splnuje podminky pro provoz, na rozdíl od tazatelů kteří veselé jezdí mezi námi neschválenými elektrickými motorkami bez řidičáku...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]