Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena za kontrolu a serizeni geometrie v Brne

Od: vyjetadvanactka® odpovědí: 22 změna:
Zdravim, nasel jsem si nejaky autoservis v Brně a tam si píšou 400 za kontrolu a 1500 za seřízení geometrie. Je to adekvatni cena, nebo hledat dal?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Je mi jasné, že do Chebu kvůli geometrii nepojedete, ale na vašem místě bych hledal dál. Letos na jaře seřízení geometrie na optickém automatu včetně výpisu všech hodnot přední i zadní nápravy mě stálo 800,-Kč.

U nás na malém městě taky za 800.. Ale asi to nedělá borec tak často. Ale udělal mi to když jsem potřeboval. Čekal jsem víc než 800 nakonec jsem byl spokojenej :)

hodnocení

+ sorry jde o auto

runner2
hodnocení

0x

nevím, ale zadal jsem to za Vás do vyhledávače a vypadlo na mě:

Cena za zaměření: 300-700,-Kč

Cena za zaměření a seřízení: 1000-1800,- Kč

Takže Vámi uváděna cena je adekvátní.

hodnocení

0x
Jen tak mimochodem, je to auto, u kterýho se seřizuje geometrie? U některých je napevno a seřizuje se jen sbíhavost
Mně něco mleli o příklonu, odklonu,bla bla bla. Přitom takový věci se u mého auta neserizuji
Jen účtují:) O jaký jde auto? I třeba u jedničkový oktávky nebo fabky se odklon dá ne přímo stelovat, ale měnit polohou čepu v rameni.
Ale jestli to zkoušeli účtovat za zadní vlečku...
hodnocení

No tak to jsem ani nevěděl, že jsou taková auta.., no pokud se vyznáte je to Camry V3 2002 2.4l nebo i odkázání na web by stačilo . Diky
@bery
Třeba u Alfy 156 se vpředu šteluje jen sbíhavost pomocí řídících čepů nic víc.

hodnocení

0x

Když dělal syn řidičák, najel do díry a paní z autoškoly ho z neznámého důvodu informovala, že kontrola a seřízení stálo 5000,- (Brno), takže záleží jak kde. Mimochodem - byla to obyčejná fábie.

Tak jestli k seřízení byla nutná třeba výměna ramene a tlumiče :)

Spíš mi připadlo, že paní chce něco ze syna vytáhnout... A když nic, tak aspoň zkoušky dělal na vícekrát...

První jízdy prý jel moc vpravo, když je jednosměrkou (?) a druhý pokus zase prý jel moc vlevo při vjetí z křižovatky vlevo do levého pruhu. Takové "pocitové" důvody měl jako důvod pro nezvládnutí jízd. .. Takže každá zkouška 1200 navíc.

das

Asi byl syn tupý.

To je správné, že paní informovala syna o tom, že svou slepotou a blbosti a nezkušeností způsobil tu a tu škodu. Na tu škodu je pojištěná a určitě tam nepadlo nic o tom, že má zaplatit za škodu žák.

To musíte vědět vy, jestli jste vychoval trdlo, nemehlo, moulu, anebo zodpovědného muže! Ale už ten váš výraz: "z neznámého důvodu", no nevím... Mě by táta pokáral, co jsem to za pitomce, že jsem neviděl díru a najel do ní.

Ono to je tak, silné jedince toto posílí a popožene, slabé sněhové vločky, tak ti z toho pak mají depresi a snížené sebevědomí. Na tohle existuje spousta příkladů z reálného života, nebudu zde vypisovat bil gates Steve Jobs, Elon musk...

Dnešní výchova nový generací je k pláči. Existuje na to už spousta rozborů a příkladů od psychologů a koučů, jak se děti ničí tím, že se pochválí i za tragický výkon a jde se jim koupit zmrzlina. To je naprosto nevýchovné.

A není tam náhodou ta paní co vedle něj sedí od toho aby pohlídala i tohle? :))

das

Hele no nevím @dexolus . Nikdy jsem nedělal v autoškole

No na Rally pod kola kouká řidič, a spolujezdec kouká víc dopředu do dálky ... :) Já tady řeším postoje otce, který zřejmě vychoval vemínko A ještě se rozčiluje nad postupem učitelky, která pouze informovala.

A ještě vyslovuje takový hloupý názor, že snad učitelka může ovlivnit, na kolikátý pokus u komisaře projde!? Promiňte, ale přijde mi to jako ukázka ...

Co se týče vlastně dotazu tak geometrie může stát něco mezi dvěma stovkami a 5000 asi bude dost záležet na autě a tom, jak moc vás chtějí oholit

@das - děkuji Vám za konstruktivní kritiku podepřenou fakty a zkušenostmi. Předpokládám, že Vy máte děti a jste na ně pyšný, jak krásně všechno dovedou, jak jsou inteligentní, krásní, no prostě po tatínkovi.

Přeji pevné zdraví Vám i dětem.

das je dement. Ví hovno co a jak bylo.
Mně známá i struktorka autoškoly říkala, že se některé autoškoly domluví s instruktorem, aby žák neprošel a třeba si to celý zopakoval.
Ví hovno a píše něco o sněhových vločkách
asd1

Stačí aby se znali a komisař měl z vyhození od zkoušky provizi... Jedna věc je od zkoušky vyhodit někoho kdo by řidičák ještě získat neměl a druhá věc vyhazovat kvůli poplatkům za další jízdy a opakování zkoušky. Prachy hýbou světem, vysmíváme se se UA jak tam bují korupce a přitom tady to je nemlich to samý.

GEO - jak kdy a jak na který auto. Pokud je to komplet včetně zadní nápravy a starší kára se zarezlýma šroubama, tak to je ještě levný. Jen sbíhavost předku a jde to dobře, to je zas těžce předražený...

Je tu návod jak sbíhavost snadno změřit svépomocí.

asd1
To co jsem psal o dohodě autoškoly s komisaři, nic výjimečnýho.
A dokonce se mezi sebou dopředu dohodne většina právníků u soudů. Takhle "připravili o být starou paní...na dlouhý povídání...
Já se Ukrajině taky vysmívám, že je tam korupce, ale to je samozřejmě skoro všude. Nějak se rozkřiklo na stavbě, že mám známou instruktorku a hned jsem měl na krku několik mladých Ukrajinců, že si ode mě KOUPÍ ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ. A JEZDIT SE NAUČÍ V PROVOZU *ee* A že nebudou jezdit sami a kámoši na ně zpočátku dohlidnou jako spolujezdci *ee* Pro ně je to STANDARTNÍ postup.
.Možná tak Kim Čong-un to má pevně na háku *smich* A jestli dal fakt popravit stovky úředníků za povodně co tam zabily cca 1500lidí, tak si další úředníci daji velký pozor

omg

se mezi sebou dopředu dohodne většina právníků u soudů - COŽE? Ty budeš asi dobrý Dělnický soudce, co? Silná slova a skutek utek, důkazy žádný, ale pomlouvat, to by ti šlo?

Můžeš mi něco takovýho ukázat, že byl někdo obviněn nebo odsouzen za takový čin? Podobně jako dohoda komisaře a učitele autoškoly? Nějak nechápu z jakých fondu by to platili... Pokud jacques udělala zásadní chybu tak není žádný důvod mu platit za to, aby ho komisař vyhodil. Vyhodit ho má pro zásadní chybu. A naopak, pokud žádnou chybu neudělala, tak ho nemůže vyhodit! To by jsi dneska žádný komisař nedovolil nebo by velmi rychle skončil, každý žák může mít v kapse záznamové zařízení dneska.

Takže podobně silným výrokům se už jenom usmívám, takovéto výroky většinou jdou z úst toho největšího plebsu, který všemu rozumí, všude byl, všechno ví nejlíp...

@dasy - o té mafii u autoškol - resp. inspektorů, to je veřejně známá věc. ŘP který je za 20tis se tak prodraží klidně o dalších 10tis, jedna hodinová zkušební jízda za 500 i víc...jako nad rámec autoškoly. Inspektoři zase mají také čárečku pro své nadřízené, že nenechají projít všechny... takže tady jde jen o to vybrat si, koho oškubou.

Třeba na google recenzích autoškol jsou některé s velmi jasným popisem - kdy neudělá první jízdy přes 30% uchazečů.

Ale zkuste mi třeba napsat něco jiného - jak staré máte děti, jak mám své děti vychovávat já, aby byly také tak dokonalé... klidně do soukromé pošty, abychom tu nespamovali ve vláknu na cenu geometrie.

A k té geo - jsou lidi, kteří si vybírají servis podle ceny a nesrovnalosti řeší. A jsou lidi, kterým je to jedno, protože to řeší mezi sebou pojišťovna a servis - což je opět mafiální spojení. Z dob zaměstnání jako likvidátor pojišťovny mi bylo zle, když jsem viděl ty fejkové faktury za servis, které pojišťovny proplácely jen tak... protože to byl smluvní servis.

omg

Tvrdíte: kdy neudělá první jízdy přes 30% uchazečů. - A to je podle vás hodně nebo málo? Věřit neúspěšným anonymům? Mně jde o to, jestli jste někdy někde viděl někoho uplácet, škubat? Ne neviděl! Tak proč papouškuje the takovou hnusnou věc? Slyšel jsem o jednom případu, kdy takhle nějaký tuším liberecký komisař vyhazoval? A sám snad ani neměl řidičák?

Vaše děti můžete vychovávat nejlépe příkladem, ale nejpozději tak do 6 let, pak už to moc zlomit nejde, nastudujte si o tom něco. Já rozhodně nejsem státem placený poradce. To, že se ho zastáváte, když jste nebyl u toho, Nemusí být moc výchovné, navíc už jde zřejmě o dospělého člověka 17+ - Pamatujte, základ výchovy se dává tak do 6 let. Něco si o tom nastuduj sám!

@jmlc
Ztráta času s nějakýma "das" nebo "omg"
Už na ně nereaguj, já taky ne.
Ať si tu píšou co chtějí.
Já psal o tom, co jsem zažil. Jestli někdo nevěří, mně je to jedno.
Akorát jsme se zase dostali od otázky někam jinam

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]