Zdravim, chystam se “renovovat” disky, ale nevim zda to bude fungovat, nebo by mohlo i poškodit samotné disky .. Chci je klasicky umýt, potom použít odrezovač, u kterého si ale nejsem jistý, jestli by to nemohlo nějak poškodit disky a poté už jen přesprejovat klasickym sprejem, jelikož profi pistol nevlastním.
Pískování je nejrychlejší a nejefektivnější verze. Já čistil kartáči ocelaky, Aku vrtačka a El.vrtacka, tři kartáče a pět šest šmirglu. Týden práce dvě kola.
Bavíme se předpokládám o plechových discích. Ne, odrezovač disky určitě nepoškodí. Jsou tedy rozhodně vhodnější postupy (například obroušení, stříknutí plničem a až na to barvu), ale tímto určitě disky nijak nepoškodíte. Akorát tomu nedávám moc dlouhou životnost.
Diky za odpoved, chtel bych, aby to alespon rok drzelo, nez koupim nove, jelikoz jsem ted hodne investoval do auta.. jeste se chci dodatecne zeptat, asi bude na miste vyrovnani kol, že? Vubec se tomu nerozumim :/
Jaké vyrovnání? Když tomu nerozumíte, tak se do toho radši nepouštějte..Sprejem to nevydrží ani půl zimy..zbytečná práce..Kola můžete nechat opískovat i s nazutými pneumatikami..pak to raději natřít štětcem základovou barvou..nebo 2v1 3v1..barev je mraky..Jestli to má vydržet jen rok,tak raději kupte pěkné poklice a vyjde to možná levněji a bez práce
Pred asi 10 lety jsem plechace na voziku renovoval tak, ze jsem je "opiskoval" (rucne obrousil od nejhorsiho v hromade ostreho pisku), odmastil a natrel prvni barvou, kterou jsem nasel, nejaka levna 2v1. Stoji celou dobu venku, snih, dest, slunce a zaclo to po peti letech jen lehce orezavat na par mistech. Na aute v soli to asi dostane vic zabrat, ale kdyz udelas totez, pouzijes slusny antikorozivni univerzalni sprej, par let musi vydrzet bez problemu.
Záleží, jak moc máte disky zrezlé..nedávno jsem chtěl taky jedny natírat..zevnitř už byly škraloupy rzi a při prvním poklepání kladívkem mi projelo skrz! Plech už byl moc sežraný..
V minulosti jsem disky z poláka jen očistil hadrem a štětcem jsem natřel modrou "hameritkou" drželo to jak na daném autě a pak ještě spoustu let na seátku . Když šli jako neotřebné do šrotu, tak vypadali stejně jako po natření, tedy mimo prach z cest a brzd!
el
Kdysi byl možná kvalitnejsi materiál, nebo lépe zpracovaná povrchová úprava. Chtěl jsem 10 lét staré plechové disky taky zrenovovat, u těch zimních jsem to rovnou vzdal, letní byly v lepším stavu i tak to za 2 roky rezlo znova ( použil jsem taky hamerrite). Dneska mám na autě obě sady hliníkové a na těch zimních už jsou taky nějaké puchýře, ale kašlu na to, mám dost jiné práce než abych to řešil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.