Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký rozměr zimních pneumatik?

Od: doly odpovědí: 9 změna:
Dobrý den,
mám lité kola a mohu si na ně obout podle TP zimní pneumatiky těchto rozměrů R15 195/65 a R15 185 / 65.
Pak mám ještě i plechové disky R14 175/70, R14 185/65
Které by podle vás byli nejvhodnější?
Mohu všechny velikosti pneumatik z fotky použít i pro zimní?
Děkuji

Jaký rozměr zimních pneumatik?
Jaký rozměr zimních pneumatik? #2

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

0x
Mas tam chybu 195/spravne60
Záleží kde jezdíš. Hlubší sníh, hlubsi voda a rozbitý silnice = lepší je úzká guma. Ujetý sníh sucho,vlhko a dobrý silnice = lepší je širší nizkoprofilova guma.
asd1
PS ja osobně bych na běžný ježdění dal 185/65 r15 a něco z premiovek.
Vloni jsem koupil Nokian a dost dobrej zimák. Jen je třeba dát si pozor a koupit finskou se stejným vzorkem jsou i ruský a samozřejmě čínský.
asd1
Nokian původní z Finska byly vyborny, po přesunutí výroby do Ruska šla kvalita do hajzlu. Aktuálně nevím jestli to přesunuli zpět nebo tam dělají dal. Dobrou zkušenost mám s Continental GY Dunlop,z levnych Sava,Debica,Fulda,Hankook; špatnou s Barum,Minerva,Tomket a podobnýyma sračkama.
Co mě tvrdil servisák, tak po začátku "třídenní operace" si Nokian vzal výrobu zpátky do Finska. Ale v Rusku asi výroba stále pokračuje. Ukazoval mě tři úplně stejný gumy a na jedný bylo psáno Finsko, na druhý Rusko a na třetí Čína. Vzal jsem ty asi finský a i když u nás byl minulou zejmu sníh asi tři týdny, nebyl sebemenší problém. Proti Matadoru který jsem měl předloni jen na zkoušku, není ani přirovnání.
asd1

Matador je podobná stlačená tma jak Barum, tak neni divu že byly lepší o parník ;)

nevím ze kdy máte zkušenosti s Barumkama ale za mě polaris 5 není vůbec špatná pneu...jinak souhlas že myslím 3 nebo 2 stála za prd

asd1
Občas se na nich svezu.. 2 a 3 byly totální shit, 4 radši vynechali a 5 je o něco lepší, ale oproti premiovkam tam je rozdíl tridy, hlavně na mokru klouzou jak brusle. Nechápu proč to někdo kupuje když za stejnou cenu je spousta lepších...

hodnocení

0x

175/70R13- jen zimní , ostatní rozměry jak zimní, tak i letní!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]