Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Poradte mi prosím jaký druh benzinu mám použít do travní sekačky a kultivatoru. Je nutné používat nějaké aditivum? Děkuji.
8x
Nejblíž mám Orlen a do podobných strojů beru už jedině Vervu. U té totiž vůbec nevadí, že tam zůstane klidně rok i přes zimu, na jaře to pořád naprosto bez problému nastartuje a běží.
Stačilo mi jednou muset čistit komplet přívod paliva, filtr a karburátor od nějaké vysrážené "hmoty" ze zapomenutého levného benzínu s biosložkou a od té doby ty dvě koruny na litr rád přihodím.
2x
Podle typu sekačky (dvoutakt, čtyřtakt) může být nutné přidávat do paliva olej v poměru podle pokynů výrobce.
Existuje i tzv.alkylátový benzín, vhodný pro dlouhodobé skladování, který nemění svoje vlastnosti po několik let. Prodává se pod názvem Aspen. Jeho cena je cca 100Kč za litr
2x
Kupujem na najbližšej pumpe Natural 98 a pridávam toto. : motorove-oleje.sk/... , . Odkedy to pridám do benzínu,tak nemám problém zo zanášaním karburátora a to ani po zime,kedy ja nevylievam benzín z nádrže. Odskúšané na dvojtakte aj štvortakte.
2x
Natural 98 rozhodně nekupuji. Jednak tady není k dostání, jednak je to zbytečné. 100ml balení Dynamax E10 ošetří při poměru 1:1000 hromadu litrů benzínu a stojí pár korun.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.