Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
dotaz, dostal jsem technickou na 30dní a už mi to propadlo, jasný, že musím na celou stk znova. Otázka zní, jestli musím na stejný místo, nebo můžu jinam?
Děkuji
tak jinam sice ano, ale teoreticky na podválu...
Já bych to předal servisu a tu pětistovku za čas jim připlatil. Jestli tam pojede on nebo si to vezme na vozík je jeho starost... Ale průšvih by byl, kdyby vás po cestě někdo naboural... případně to menší zlo je potkat PČR
po cestě někdo naboural.****no a? Tak to odnese viník. Nikoliv řidič vozidla s neplatnou technickou...
Kdyby ji způsobil, může to dopadnout odmítnutím plnění ze strany pojišťovny. Ale to už jsme tu řešili mnohokrát. Když ji způsobí někdo jiný, on teoreticky na té silnici neměl co dělat s autem bez TK, takže může být krácen na plnění. Nepoškodí se totiž auto, ale vrak, který nemá TK. Cena vozu bez TK je výrazně nižší než s TK (obecná cena vozu).
A když ho prolustruje PČR (ať s nehodou nebo bez), může mít problémy mimo pokutu zákaz řízení od 6 do 12 měsíců
Správně píšete, že "takže může být krácen", ale to uhájí.
a opět "může mít problémy mimo pokutu" ****Máte-li propadlou STK a zároveň vykazuje auto nebezpečné závady,
Jedině, když bude mít některou uvedenou závadu.
Stále se bavíme o situaci Vámi sdělené?
" vás po cestě někdo naboural"
Tak my netušíme, proč mu to neprošlo. V Německu je třeba policií hodnoceno jako nebezpečné mít pneu staršího DOT, které jsou na hraně použitelnosti - byť u nás akceptovatelné.
Jako bývalý likvidátor pojišťovny jsme měli určitou šablonu, kde bylo jasně a stručně vysvětleno, že nemá nárok na "plnou cenu opravy", protože to auto bez TK prostě nemělo hodnotu před nehodou tak velkou, abychom mu platili stejnou částku jako autu s TK.
Obecná cena vozu s a bez TK - to jistě pochopíte a sám byste auto bez TK zřejmě nekoupil. Určitě ne za cenu stejnou jako s platnou TK.
Tak my netušíme, proč mu to neprošlo.****Jasně, opět máte pravdu, ale on se ptá, kam na novou technickou. Z toho alespoň já usuzuji, že vozidlo má již OK, v pořádku a proto jede na novou technickou. Proto určitě nemá vyjmenované závady a nezadrží mu řidičské oprávnění.
jmlc - má technickou na 30 dnů, takže těch 30 dnů může jezdit po ose naprosto legálně, žádný podval nepotřebuje.
Může i jinam, nemusí to být stejná stanice. Po 30 dnech už ne opakovaná, ale celá EK + TK znova!
ano, vím - už mu těch 30 dnů propadlo... zajímala by mne info od tazatele, jaký byl důvod neprojití TK
Na 30 dnů a blbě se to řeší často emise.. Nebo jen nějaká blbost, Maňana a najednou je měsíc fuč
tak všichni víme, že emise jsou vyšší, když někdo jezdí tzv. na spotřebu - a stačí jen dobré palivo a pořádně tomu utnout... to tak soused se svým TDičkem přijel ráno, dostal to na 30 dnů - projel se - cca 300km a druhý den už to měl v naprostém pořádku a oficiálně
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.