Nejste přihlášen/a.
Potřebuji zdravotní potvrzení k řízení os. auta. Praktický lékař mě vzhledem k seniorskému věku posílá k dopravnímu psychologovi.
Hledám někoho, kdo tuto zkoušku prodělal a mohl mi poskytnout nějaké informace o tom jak to probíhá a na co se mám připravit.
Děkuji za odpovědi.
Můj švagr prodělal malou mozkovou příhodu. Praktický lékař mu nechtěl vystavit potvrzení, že může řídit auto, poslal ho k dopravní psycholožce. Nejprve odpovídal na otázky zaměřené na agresivitu (jak se zachováte, když před vámi bude půlhodinová kolona). Pak se ověřovala krátkodobá paměť - několik vteřin se díval na různé obrazce a pak je musel nakreslit. Zkoumala se i jeho reakce - na monitoru se objevovaly různé obrazce různých barev a on musel reagovat stisknutím příslušného tlačítka.
Změňte doktora. Psycholog je snad potřeba jen u profesionálních řidičů (nad 3,5 tuny, autobus, kamion...). Tuhle prohlídku pro běžný řidičák mám za sebou už několikrát (naposled před 6 týdny) a o psychologovi nikdy nepadlo ani slovo.
Tak jestli má pán 100 let a sotva vnímá okolí, je schopen poznat laik, natož praktický lékař.
Nevím, proč do toho tahat dopravního psychologa.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.