Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Snímač tlaku oleje, čerpadla, fabia 2004

Od: facko odpovědí: 4 změna:

Heleďte, když je nakódovaný snímač teploty a hladiny oleje v palubním přístroji, Tedy ta spodní zátka ke které vedou 3 vodičce, tak to deaktivuje snímač tlaku oleje?

Máte to někdo prosím vyzkoušený, věděl byste tohle někdo?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

ne hladinovej snímač co je dole na vaně je jeden obvod snímá hladinu a tlakovej snímač oleje je většinou okolo příruby olejověho filtru je druhej obvod oba sou pro provoz vozu duležity

hladina znak oranzové konvičky

tlak znak červené konvinky

facko

No jde o to, že mi vytekla vana, a žádná červená kontrolka se mi neukázala

Samozřejmě už se mi ukázala ta žlutá snímač oleje, do dílny, ale to blbne už dlouho, protože mám urvani ty 3 dráty, co vedou k tomu hladinovemu čidlu... To samozřejmě potřebný není, protože to ani od výroby zapojený nebylo. To je jen taková sranda, hlídá to jen hladinu a teplotu oleja a z tohoto může stanovovat opotřebení oleje (Když se to nastaví na QG1 tuším)...

Ale prostě když vytek volej tak to mělo hlásit ztrátu tlaku oleje, a to nehlásilo! Takže kdybyste měl někdo jinej, tak to klidně zadře, Já to poznal podle zvýšený ho odporu a hluku až když to bylo úplně prázdný...

Tak je možný že třeba ten tlakový senzor nefunguje... Myslel jsem si, jestli se právě na kódováním na ten hladinový senzor nevypíná, Ale logika v tom není

hodnocení

0x
Jaký auto? Tlakovej spínač nebývá aktivní při volnoběhu, ale až ve vyšších otáčkách, aby řidiče nedesilo, kdyby občas "falešně" problikával, obdobně, jako je idealizovaný chování teploměru motoru. Snímač na vaně mi vždycky hlásil nízkou hladinu, když v motoru byly odhadem tak 3 litry oleje z 4,5.(Nějakou dobu jsem často a dost doléval, než jsem vyměnil rozpadlý nalévací hrdlo a těsnění pod víkem ventilů).Jo a ten hladinovej snímač, pokud si pamatuju, mi hlásil na dálnici v otáčkách, takže ten na volnoběhu taky asi nic neřekne, pokud není úplně na suchu.
Omlouvám se, teď vidím v předmětu dotazu že fabia :) Takže to bude stejný jako u oktávky, kontrolka tlaku není funkční při volnoběhu.
Jinak, nevím, nakolik to tak má být, ale u oktávky vůbec nemám (funkční) červenou kontrolku olejničku, ani kontrolku dobíjení. Ale tuším, že mazání by vyskočilo na maxidotu stejně jako třeba chlazení, dobíjení nevím a už ani nezjistím, nešlo mi buzení modrým drátem z budíků, takže ho mám natažený odjinud.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]