Nejste přihlášen/a.
Musíš si stáhnout dílenskou příručku třeba na škoda fóru. Dříve to bylo i na uložtu. Tam jsou i relé.
Ale proč by klima v 0ctavii III měla mít relé? Vždyť už Fabia 1 měla proporcionální ventil regulace a vše napojené přes jednotku Climatic nebo Climatronic a žádný relé nebylo třeba. K čemu taky.
Nemyslíš jednotku s relé dochlazování na spínání sahar větráků? Ta je na nosníku poblíž konektorů k větrákům.
"skoda" - Fabie a Octávie sice naznám, ale z principu fungování klimatizace si myslím, že tam spínací relé je.
Klimatizace ke své funkci potřebuje kompresor, který tlačí chadící médium do výparníku. Proč by měl kompresou trvale běžet a zatěžovat motor?
Kompresor se obyčejně uvádí v činnost, když je potřeba chladit proudící vzduch, elekto-magnetickou spojkou. Do té je třeba přivést elektřinu, aby sepla. K tomu se většinou používá relé, vyjímečně snad mechanický vypínač.
Viděl jsem se spojkou a proporcionálním ventilem, ale byl to Passat a novější než 2010... Ale už si to nepamatuju který. Taky je asi nasekaných hejno různých variací... Na druhou stranu i když kompresor nestlačuje mi připadá hloupé, že běhají pístkyí zbytečně... Nicméně se to používá ve velkém ...
mám seata Toledo 2 TDI a přestala mi jít klima...zjistil jsem že se mi nějak hřejí/teplí kabely ve svorkovnici s plechovými pojistkami umístěné v takové plastové krabičce na baterii...když jsem s tím začal manipulovat tak klima se rozešla aby po několika minutách vypla...nic vyhřátého či spáleného nebylo-udajně je to častá závada i u Octavii že se mění celý držák...a jak jsem hledal nějakou řídící jednotku klimatizace-což asi hledáte- tak byla pod baterii/vedou k tomu silné a slabé kabely-když jsem to demontoval odspodu tak bateri jsem nevytahoval-tak v té krabičce tam byla nějaká elektronika a dvě velké spínací relátka-Octavie 1 a 2 to mají na stejném místě-za mně se prvně koukněte po těch pojistkách jestli tam nemáte vypálený ten držák-já jsem měl nový držák žhavení na plech pojistku z Avie a i když tam nic spáleného nebylo tak jsem tam dal to co jsem měl-z té Avie-a už je to pár měsíců a klima od té doby funguje jak má...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.