Nejste přihlášen/a.
Ahoj, přemýšlím nad koupí pojízdného hydraulického heveru. Doteď jsem vše zvedal klasikou z auto ale aut je víc tak přemýšlím nad ulehčením.. Vybral bych asi něco na tento styl tvproducts.cz/... Má někdo zkušenosti který vybrat? Poslouží i ty nejlevnější nebo koukat po těch lepších?
Případně má někdo zkušenosti jak se bude chovat když bych to zvedal normálně na trávě? U tohohle typu padá zvedání za práh, takže za nosníky? Případně když bych koupil nějakou takovou podložku cdn.myshoptet.com/... má smysl to zvedat za prahy nebo se to akorat posere? Díky..
Máme stejný jako ten červený na odkazu a jen od jiného prodejce a modrý. Koupil jsem ho bráchovi asi před dvaceti lety. Kromě toho, že jsme párkrát dolévali olej, tak pořád dobře funguje a dostal se pod každé auto co jsme kdy měli (3 řidiči, 12 aut). Za prahy radši nezvedáme, pokud to není nutné. Dáváme pod rameno. Je fakt, že jsme nikdy neměli nízké sportovní auta. A taky se tento hever nedostane pod auto s prázdnou pneu.
Dávat 3,5tis. za výše doporučený zvedák, který použiju 2x za rok mi přijde nesmyslné. Navíc je to 70cm velké heblo, které váží přes 30 kg. Jmenuje se to dílenský zvedák. Jezdit s tím po nezpevněném povrchu bude ku*evský opruz. A po šterku tuplem.
Mimochodem pojízdný zvedák by měl být při zvedání postavený právě na pevné ploše, protože má při zvedání tendenci si popojet (rameno jede po oblouku), pokud se kolečka zaboří, tak naopak popojede rameno s dosedovou plochou. Na to je třeba myslet při vybírání plochy kde opřít zvedací rameno.
S tou gumovou podložkou mi to nedošlo že bych se nemusel vejít no.. S tím z odkazu máš osobní zkušenost? díky
bery@
Třeba já. skoro nikdy nedávám hever jinak než na určená místa na prahu auta! Pod jedno mám problém , i když je sériové, žádný snížený podvozek tak je docel problém dostat pod něj ten hever vodkazu tazatele, a pod druhé když dám na jiné vhodné místo, tak zase auto řádně nezvednu takže asi tak proč na místa na prazích určena výrobcem!
Na YouTube kanále křovák myslím že ty modrý háněl (Ty se prodávají všude třeba v Lidlu, protože se ohne to U nahoře
A naopak si koupil ty červený že jsou prý super ) Se mi to také nezdálo že to bude ještě větší průšvih
To jen tak pro zajímavost
špatný
Dobrý:
já jen doplním,ten pojízný hever je pojízdný proto že při zvedání musí pojíždět.Takže vůbec nezkoušejte na trávě ani něčem zpevněném,takže opravdu železná plotna cca o 10cm delší jak rozteč koleček
Mám ho 2x ale od jiných prodejců jeden klasicky s tou kulatou hlovou a na druhý jsem do ná vevařil l-profil (tuším je 40x40x 300mm) takže je hmotnost auta lépe rozložena. Pak jsme si koupili takový -viz odkaz, ale 2T s podpěrami na 4 nebo snad 5T, v akci za menší cenu než v odkazu aretacni-pripravky.cz/... . Má zdvih 560mm oporti necelým 300cm u toho červeného. Vybíralo se s co největším zdvihem.
Jen malá poznámky tyto nejsou na to aby se autozvedal na trávě- idelál je rovný beton, asfalt, popř zámková dlažba. Při tzvedání na trávě je třeba nějaká podložka o celkem cca6cm na šířku a aspoň o 15cm na délku větší než je plocha kterou zabírá onen hever! (můj postřeh když jsem v nouzi musel zvednou auto na zemině-zabořil se cca 5cm!
Tak já třeba tam kde zvedám mám koleje vysypaný štěrkem a normální hever tam problém nedělá.. KDyby dělal tak to při nejhorším podložím.. díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.