Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jezdí jak šílenec

Od: jdndj odpovědí: 16 změna:
Zdravím, jakým způsobem mohu domluvit bráchovi, aby jezdil autem normálně? Je to hodně autoritativní člověk manažerského typu a vždy si trvá na svém, takže jednoduchá slova asi stačit nebudou. Má sice odježděno hodně, ale tohle není normální. Nedávno mě vezl a v rychlostech přes 180 kmh píše SMS, nedodržuje bezpečný odstupa a běžně se řítí i 240 kmh, jen ne na německé dálnici. Když mu něco řeknu, trvá si na svém.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kmet
hodnocení

4x

Brzy se vyboduje. Musí to změnit on sám, je to silné, protože to je životní styl a postoj, zábava, adrenalin, nevzdá se toho.

vernon
Tihle lidé se většinou nevybodují...

smode2
hodnocení

3x
Ahoj brácho, vidím že se bezpochyby brzy zabiješ. Pojďme v pondělí uzavřít životní pojistku kde budu taky uvedený. Slibuji ti pěkný pohřeb.
- A pak jít a pojistku uzavřít.

hodnocení

2x

Rychlost není problém, pokud zkušený řidič jede dálnicí, která je prázdná. Pokud se přiblíží k vozidlům, která dojede, měl by ubrat a brát ohled.

Problém je, když řidič behem jízdy manipuluje s telefonem a nevěnuje se řízení. A je jedno, v jaké rychlosti. Já ve voze za jízdy neposlouchám ani rádio, potřebuji slyšet jak automobil, tak okolní zvuky, natolik se musím soustředit. Z míry mě vyvede i hovor v autě. Spolucestující, kteří se mnou jezdí si stěžují, že jízda se mnou je nudná. Při řízení mě nezajímá nic jiného, než jízda prostě.

Váš bratr je přes naježděné kilometry naprosto nezkušený řidič, svědčí o tom používání telefonu. Je nebezpečný.

Doporučení je nesedat si k němu do vozu.

hodnocení

1x

Když mu něco řeknu, trvá si na svém****to s ním nic nenaděláte, jednou na to přijde sám, že nedělá dobře. Hlavně, aby to nebolelo.

thetruth

Hlavně aby to nebolelo někoho cizího.

km

tak tak...

Hlavně, aby to nebolelo****nikoho, ani příbuzné.

thetruth

No příbuzní mají možnost se šílencem nenasednout do auta. To ostatní účastníci provozu nemají na výběr. Jestli to bude bolet jeho samotného je mi upřímně jedno, když chce být z vlastní vůle arogantní a bezohledný, šel by si pro to sám z vlastní vůle.

hodnocení

1x

Já bych s nim do auta nevlezl. Pokud se chce zabít, prosím, ale nemusíte být u toho právě i Vy. Někdo přeci musí zařídit funerál. Tyhle namachrovaný hovada mi pěkně lezou krkem.

hodnocení

0x
Stáhněte pár videií třeba z YouTube..Je tam dost detailních videií z bouraček..Na google se dá proklikat k dost ošklivým detailním fotkám z nehod..Jsou tam i mrtvoly řidičů..dává to tam nejspíš někdo od policie nebo hasičů..ikdyž se to nesmí. Člověk jako je váš bratr by si to měl pouštět před každou jízdou..

hodnocení

0x
Domlouvat mužeš jak chceš stejně si říct neda bud mu to dojde s prvním prúserem nebo časem možná dospěje
Pokud se ti to nelíbí nemusíš s ním jezdit
Já sem na tom podobně taky nejsem silniční brzdou ale s přibývajícím věkem dostávám pomalu rozum

hodnocení

0x
Takového člověka bych požádal o zastavení a šel pěšky na autobus. Jinak se nedomnívám, že bude schopen a ochoten uznat kritiku byť od bratra a pojede si své ve starých kolejích. Pokud se zapleští, fobře mu tak. Jenže tenhle typ lidí spíše nějakou hříčkou osudu zabije někoho na silnici a sám vyvázne nezraněn. Znal jsem člověka, který jezdil velni agresivním stylem. Když rozmlátil auto na maděru, člověk by čekal na chvíli po nehodě zklidnění. Opak byl pravdou a držel si svoje zajeté koleje i s novým autem.

mathew
hodnocení

0x
By mě zajímalo jak zvládá při 180+ km/h psát SMS. Tou rychlostí se dá totiž jet celkem v pohodě, ale něco u toho psát už se moc stíhat nedá.
Pokud tak nejezdí všude, ale ví kde to jde, protože tam policajt s radarem nikdy nebyl a kouká kolem sebe, kdyby náhodou tak bych s nějakým rychlým vybodováním nepočítal.

hodnocení

0x
To tak nemůžete brát, když tachometr ukazuje 200 km/h, tak reálná rychlost bývá jen kolem 190 až 180 km/h. ;)

asd1
hodnocení

0x
Říct mu svůj názor, nechat si zastavit a vystoupit z auta. S podobným magorem bych nejel, je to stejný risk jako vlézt do auta s ozralym řidičem. Průser není otázka jestli, ale kdy a jak moc velký.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]