Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nahlásit přestupce?

Od: halamus odpovědí: 48 změna:

Má cenu takového přestupce nahlásit Policii a jak? Stojí na chodníku pěším v cestě a na upozornění reaguje sprostě, zveřejnitelná část zní "Však si to obejděte".

Osoby a RZ jsem rozmazal, originál je bez problému čitelný.

Nahlásit přestupce?

48 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nov
hodnocení

6x

Vás rozhodí taková blbost? Obejdu a klídek, místa je tam dost a nic strašného se přece nestalo.

jkj

A tak mě by to rozhodilo. Po úrazu chodím za pomocí berlí a to i tak obtížně. Takže já bych mu to obešla, to si piš !

nov

Nechápu proč mi to píšete. Vás by to rozhodilo a auto byste obešla. Ok *zmateny*

nov: Oběšla, ale nejspíš tou holí.

hodnocení

5x

Budete si zbytečně přidělávat problémy a stejně ničeho nedosáhnete!

jack007

1.Pokud to nahlásí - musí se to šetřit.

2.Chodník není dimenzován na hmotnost auta - pokuta

3.Porušení zákonu v silniční dopravě - pokuta

2.Chodník není dimenzován na hmotnost auta - pokuta***nepravda, už jste viděl jak hasiči, kanalizace jezdí s náklaďáky po chodníku?

jack007

Samozřejmě jsou vyjímky co mohou jezdit i po chodníku .

hodnocení

3x

já myslim že v tomto státě je spousta větších problémů tak proč řešit tydle maličkosti ;)

hodnocení

2x

Vadí Vám přestupek, nebo sprostá reakce?

halamus
hodnocení

Na rovinu, stál (nejen) mi v cestě, byl na mě sprostý. Tak zjišťuji, zda je možné mu to snadno oplatit. Běhat po policajtech/správních úřadech se mi nechce, nanejvýš mail nebo jedna návštěva PČR.

priklad

Miluji tajtrdlíky pro které zákon neplatí. Oni mají přece svůj rozum.

...byl na mě sprostý...

OK, tušil jsem, že nejde tak o porušení předpisů.

Koukněte kolem sebe, kolik desítek aut denně uvidíte, že stojí v rozporu se zákonem.

Projeďte kteroukoliv obec, uvidíte, kde se všude parkuje.

nov

*palec2* Kdyby držel jazyk za zuby, nemusel se dočkat takové odezvy. Čím vším se lidé nechají vytočit...zbytečně. :-D

nov

Když jsem jezdil s vnoučaty v kočárku po vsi po chodníku, často jsem musel sjet do vozovky, abych objel vozidlo, co stálo ve vjezdu a na chodníku. Ale nikdy mne nenapadlo to sdělit řidiči. Proč taky, on to přeci ví,l že to nesmí.

Přeji hezký víkend. Ať se daří.

nov

Děkuji a Vám též přeji pěkný celý víkend.:)

km
hodnocení

1x

nahlaste a dejte vědět, jak to dopadlo

doplněno 29.08.24 22:23:

když tady čtu komentáře v podsattě na obhajobu toho blba, tak musím napsat ještě své:

jsou určité hranice, a každý je má trochu jinde. po chodníku se prostě nejezdí autem, ale chápu, když třeba řemeslníci, kteří vynáší nějaký těžký náklad, nebo stěhováci, taxi pro důchodce atp., si přijedou až ke vchodu. pokud ale ti samí řemeslníci si zaparkují před vchodem na chodníku jen proto, že jsou to přece řemeslníci, kteří tady podnikají (tedy zrovna nepotřebují nic vynášet) tak jsou to prostě bezohledná prasata. tihleti rozvážeči jídel a balíčků nejen, že jezdí jak prasata (dopravní předpisy jako by pro ně neplatily, především rychlost jim dělá problém) ale i parkují na chodnících, uprostřed vozovek a to i tam, kde mají hned vedle sebe k zaparkování volné parkovací stání (ale prostě se jim nechce ztrácet čas s parkováním, protože honí prachy), to že je to jejich práce není argument, každý šetří čas i peníze, úplně každý a proto tahle argumentace pozbývá smysl. nemělo by se jim to tolerovat

a myslím si, že je dobře, že jste se ozval.

To je "trh". Pokud bu nějaký takový Rohlík, Košík a podobně zaćali toto po řidičích vyžadovat, rozvezou o 30 % méně, budou muset najmout další řidiče, zdražit svoje služby a jsou ze hry.
km

No a co? Tak ať je zdraží a nebo jdou ze hry. Nemohou mít přece své služby oceněné na základě porušování předpisů. Jako argument je to mimo, byť je to pravdivé tvrzení.

Docela by mě zajímalo, kde to místo přesně je. Je totiž velmi málo míst, kam se nedá běžně dojet po ulici. Obzvláště na sídlištích je to tak, že z jedné strany je chodník a zvonkly a zdruhé strany zadní vchody směrem k vozovce. Dneska už se nezvoní, ale telefonuje, takže to jako argument taky neobstojí.

hodnocení

1x
Nepřijde mi, že by byl problém ho obejít, pokud zrovna netlačíte kočárek s dvojčaty. Nejlepší obrana je útok, tedy pokud jste ho "napomenul", tak máte tak 90 % pravděpodobnost, že vás pošle do háje. Tedy jste věděl, "do čeho jdete" a cítíte se ukřivděně celkem zbytečně.
Pokud jste policii nevolal hned, tak uż to na základě pouhé fotky řešit nebudou, to by jich mohli řešit tisíce denně.
doplněno 29.08.24 21:57:

Rozumím, ale chápu i jeho není na výletě, rozváží zboží a honí každou minutu. Víte,soused má eshop a asi tak 20x denně mi jeho zákazník, nebo spedice zaparkuje před vjezdem. Občas, abych vyjel, nebo se dostal domů, na ně musím naběhnout. Nemám z toho radost, ale souseda to živí. Myslíte, že bych měl v rámci dobrých sousedských vztahů 20x denně volat cajty?

halamus
hodnocení

Řidič tak zastalil, i když viděl, že se blíží chodci z obou stran a budou muset "parádně zaparkované" auto obcházet.

hodnocení

1x
To tam parkuje trvale, nebo zrovna náhodou někomu přivezl nějakou mňamku?
halamus
hodnocení

Akorát dovezl zásilku, na snímku je předávka.

V tom případě bych auto obešel, pomyslel si něco o pitomci a tím bych celou věc pustil z hlavy.
Rozhodně bych to nedával kamsi na anonymní web a tím méně bych s tím šel na četníkárnu.

hodnocení

0x
Řeknu to asi takhle.
Až si objednáte něco k jídlu a budete se rozčilovat že si musíte pro něj dojít až někam k silnici, tak si na tohle vzpomeňte.;)
halamus
hodnocení

Mohl zajet o 3 metry méně, nebo o 3 metry dál a nestát v místě, kde se chodník/vjezd ke garážím kříží s obyčejným, dost používaným chodníkem.

re4zon
hodnocení

0x
Priste to vem vic zesiroka, at je videt ten dav lidi, kteri to museli slozite a zdlouhave obchazet ;)
halamus
hodnocení

Pokuz možno, fotím tak, abych neměl cizí lidi v záběru a v tomto případě jsem se zaměřil na RZ. Za celou dobu prošlo tak 8-10 lidí. Netušil jsem, že někdo bude chtít zdokumentovat davy.

priklad
hodnocení

0x

Uvědom si, že žiješ v právním státě kde právo platí jenom pro někoho. U nás to samé mi řekne policista. Prý mám dost místa abych auto obešel. Pochopitelně parkující auto je jednoho podnikatele. Zkus tam zastavit Ty a uvidíš jaký dostaneš flastr.

No a ti co říkají, že je to maličkost ti nerespektují žádný zákon. A na tom je postavený celý tento systém kde právo platí jenom pro někoho.

priklad
hodnocení

0x

Jsi možná najivka který si myslí, že žije v právním státě. Možná před rokem 89 by měl problémy. Teď má problémy pouze někdo.

kdosi

Zatímco před rokem 89 by měl problémy taky jen někdo.

Ale nejspíš by tam nestála nějaká služba obyvatelstvu, to se tenkrát nenosilo, do konzumu chodili lidi pěšky stát frontu.

priklad

Kdyby dnes chiptili těch pár set metrů peskyr,tak by ro životnímu prostředí jen prospělo. Možná že patris mezi ty trouby co vyrahnou auto z garáže, aby si zajeli 100 metrů pro cigarety

hodnocení

0x
Kolik hodin či dní tam takhle stál a jak velkým davům blokoval chodník, že někomu stojí za to, se nad tím byť i jen pozastavit, natož to nějak řešit? Tihle kurýři na většině míst nemají kde rychle správně zaparkovat, tak se není čemu divit, že i tam, kde by výjimečně mohli, to neřeší a dojedou nejblíž k adresátovi. Čas jsou peníze a kdyby ho trávili hledáním vhodného místa, nevydělali by si ani na benzín. Kdyby třeba pošťák, kterýho čas snad tolik netlačí, takže může na adresáta počkat,Vám balík přivezl jen někam poblíž na parkoviště, bylo by to tak ideální?
kdosi

Kdyby se ozval, tak bych to bral :)

Normálně jen hodí lístek, že mě nezastihnul, i když jsem byl celý den doma a na balíku mám i telefonní číslo. Akorát se nikdy nenamáhají to zkusit. Prostě "včera jsme vás ani nezkusili zastihnout, jen si udělejte hezky výlet a vystůjte frontu, příště se na vás taky vybodnem".

Teda, často taky ten lístek přijde až poté, co mě z číny upozorní, že se na to ČP zase vybodla a já si udělám výlet a donesu kořist domů. Nebo taky nepřijde vůbec. Nebo několikrát. Jak kdy ...

Já musim, teda po podobně špatných zkušenostech z období dovolených a různých záskoku pět chválu na pošťáka, co u nás rozváží balíky. Volá mi a když nejsem doma, buď si otevře branku a pytlíky z Číny mi dá před dveře do domu, nebo to hodí přes plot a rovnou mi řekne kam přesně:) Ale už mě dlouho zná z dob, kdy jsem dělal z domova a vídali jsme se často, takže asi ví, že bych nedělal problémy, kdyby balíček zmizel.
To já jsem dál, doma nejsem skoro nikdy, takže všichni běžní šoféři už mi ani nevolají a vědí, že balíčky, které se nevlezou do velké schránky, mají vršit na schody v zahradě.
Nedávno jsem byl na neschopence, takže jsem viděl přijet dodávku a vyšel si balík převzít. Překvapený řidič koulel v šoku očima a říká: "To jsem rád, že vás konečně poznávám, že konečně vidím, komu tu roky vozím balíčky." :-D
ln

mll
hodnocení

0x

Podle mě to za to nestojí. Jo kdyby tam parkoval (což je taky běžné a policie to normálně neřeší) to by možná stálo za nahlášení. Ale tohle, než policajti přijedou, on bude pryč.

Možná bych někde našel fotku, jak takové auto dokáže zacpat chodník (přibližně stejná situace jako na fotce, jen to auto parkuje blíž odbočce, takže zašpéruje ten jeden chodník). A nejlepší jsou pak důchodci v místním babinci, co nadávají, že chodíme po trávě (hele já bych to klidně vzal přes kapotu, kdyby to byl osobák, ale tu dodávku fakt nepřeskočím).

mojejmeno
hodnocení

0x
Tak asi mohl byt slusnejsi a rict treba “pardon, za minutku jedu pryc”, ale tohle bych vubec neresil. A kdyby tam sla napriklad osoba s choditkem, tak snad by uhnul.

jkj
hodnocení

0x

Nestačím zírat, kolik lidí schvaluje takové počínání. Něco je asi špatně...Přesně, kdyby ten řidič řekl "Promiňte, hned jsem pryč..." tak budiž. No, nic, žijeme ve společnosti, kdy sprostota je běžnou normou.

kolik lidí schvaluje takové počínání***tak kolik to je lidí?

prikladem

Je jich dost. Pernikářem počínaje

Opět se řidiče musím, možná, zastat, je klidně možné, že by zareagoval v uvedeném smyslu "promiňte, hned jsem pryč", ale nevíme jakým stylem byl zakladatelem otázky k nevybíravé odpovědi "vyprovokován"... Je to taky jen člověk.
priklad

Zastávat se můžeš koho chceš. Ovšem v právním státě platí jistá pravidla a pak tu máme jistě orgány které mají dbát na dodržování těchto pravidel. Jistě,že může existovat výjimka z těchto pravidel, ale ta musí být dána opět zákonem. Jakékoliv jiné názory jsou jen Planá diskuze.

ln

Jak by se taky mohl zachovat policista přivolaný na místo (možná nerudným seniorem) pro hluk v ulici (A ještě jsi to natočil v autě a pustil ven - Takže hnedka sám policista věděl, že oznamovatel je de*il)

halamus
hodnocení

Už jsem se s tím během včerejška (pátku), vnitřně srovnal a budu doufat, že dotyný bude blokovat jen bezvýznamné chodce a ne složky IZS během akce.

Děkuji všem za odpovědi a komentáře.

ln
hodnocení

0x

Já chci vidět video s tím upozorněním, jestli to bylo ve stylu nějakého halamy, Tak je jasný že 80% lidí za preclikem na to odpoví stejně, prostě sprostě...

Jak by se vlastně kvalifikoval tento přestupek, za Bor veřejného prostoru to není, protože tam neparkuje, má to na méně než 3 min., dalo by se říci naložení / vyložení nákladu, a to může udělat i na zákazu zastavení...

Takže pokud bych si chtěl hrát na starmena, A konat dobro, no tak jedině na tyto lidi jít mile a mít u toho body kameru, A co jako když uvidí kameru no tak se mi omluví a řeknou že za minutku odjíždějící a co uděláš ty? Budeš jim počítat sekundy?

Mně to připadá, že už z plezíru nevíme, do čeho budeme šťourat. Nutno vždy posoudit každou situaci, když třeba opravdu někoho blokuje kdo je neschopný obejít překážku, anebo tam tak to vykládá každý den čtyřikrát, nejde tohleto zhodnotit z jedné fotky

Ps: halamus - A jinak v pohodě? Žádný dávky ani medikaci nebereš, spokojený život, tvoříš hodnoty a jseš užitečný na tydle planetě, Doma uklizeno máš a děcka vychovaný řádně taky? Tak to je pak v pohodě.

Ale jinak bych na tebe vzal fakt klacek, Protože bych to asi vyhodnotil, že seš frustrát impotentní, sorry za upřímnost, Já tě neznám, ale razím heslo, že každý by měl začínat u sebe :)

Tedy řešit hypotetickou velmi nepravděpodobnou situaci něco že složkami, že podobu dodávky jídla někde začne hořet nebo někdo umírat, to je pravděpodobnost asi jako když šlápneš do hovna, kolikrát životě se ti to stalo?

Ps: Já rozhodně na základě jedné fotografie nemohu nic schvalovat nebo odsuzovat, to je zkrátka zkratkovitého myšlení, každopádně si uvědomuji, že tito lidé jedou na objem a spokojenost zákazníka a samozřejmě nemohou parkovat někde 300 m daleko... jsou to OSVČ - Samo zaměstnanci. Na rozdíl od starobních důchodců a netáhel a lehkoživků ve st. správě se snaží uživit rukama

Značka " Zákaz zastavení" , svislá nebo vodorovná, tedy zakazuje vše, co je definováno pojmem "zastavení". V daném úseku nesmíme zastavit ani na kratičký okamžik, nutný k neprodlenému (rychlému, bleskovému) nastoupení či vystoupení osoby a nesmíme zde ani urychleně nakládat či skládat náklad.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]