Dobrý den, prosím, je nutná výměna? Najel jsem na obrubník. Vypadá to, že se tam udělala mírná boule, ale když jsem se na to šel podívat asi za hodinu, boule téměř zmizela a poškození se mi skoro nepodařilo najít, viz. třetí fotka. Díky!
Většina gumařů vám řekne: Vyměnit. Ale šikovný gumař si poradí.Měl jsem prakticky stejný případ, známý gumař napřed řekl výměna, ale po kratší diskuzi připustil, že to opravit umí. Opravil tak, že není znát nic, guma drží, nevibruje, je to už 4 měsíce, najeto 15 tis. km. Zachránil mi novou gumu.
Nesmí bejt porušený dráty, opravit se dá jen guma. Mě naopak u nepoškozený pneu zničehonic, naštěstí na konci dálnice, takže už v nízký rychlosti, prdly asi nějaký zásadní dráty, takže vzduch sice neucházel, ale kolo najednou začalo házet, při zpomalení se úplně houpalo, půlka obvodu pneu byla zdeformovaná, prostě boule na půlce obvodu, kolo úplně šišatý. Provizorně jsem upustil tlak na úplný minimum a těch pár kilaku domů opatrně dojel. Ale při poškození bočnice, kde se trochu odhalilo pár vláken a ty nejevily známky poškození, jsem ten dloubanec taky jen zacelil nějakým černým lepidlem z Aliexpresu prodávaným právě pro takový účely.
U osobních pneu se bočnice neopravuje-údajněse to nesmí..Opravují to jen na nákladních..Navíc by cena stejně byla celkem vysoká..Záleží servis od servisu..někde si za pitomý hříbek s prací řeknou klidně 5-6 stovek..Oprava bočnice by asi stála skoro půlku ceny nové pneu..Určitě ještě někde dělají za normální ceny,ale už málokde..
Máte asi dobrý přehled o cenách, já nikoliv, Hříbek se používá na díru v plášti, ale vnitřní záplaty jsem dávat do pláště u starých škodovek. Je to daleko silnější záplata.
Přehled o cenách celkem mám.Střídám pneuservisy jako ponožky,protože mne v každém něčím naštvali..Chováním,mizernou prací,kouzlením s cenami atd..Střídám dost starších aut a tak potřebuji pneuservis často.Ty "horké fleky" si pamatuji z dětství, ale nikdy jsem je osobně nezkoušel..kdysi se to používalo na duše a snad i na boky zevnitř. Netuším,proč se nesmí opravovat bočnice osobní,ale nákladní ano..Možná proto, že nákladní má více vrstev a je tedy odolnější-nevím. Ale všude mi toto řekli, když jsem chtěl bočnici opravit na osobáku.
Ta studená záplata určitě zamezí úniku vzduchu,ale pokud je na pneu boule-švestka,tak to nemůže pomoct..přetrhaná vlákna to neopraví a je to jen otázka času, kdy to prdne..Jako dočasné řešení možná ok..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.