Nejste přihlášen/a.
Koupil jsem od otce vůz - povinné ručení zůstalo na otce .
Ale při přepisu jsem dostal novou RZ , takže v registru je
nové jmémo s novou RZ - ale bez povinného ručení , to je na jméno otce s jinou RZ .
11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
asd1
0x
Máš povinnost pojistovne oznámit změnu vlastníka bez prodlení tj.ca do týdne, dnem oznámení pov konci a musíš udělat novou pojistku. Může být znovu na otce, ale nebude vlastník = pojistník tj. Obvykle vyšší cena.
Pro ckp to je teď nepojistene-vidi to podle rz a o nove nevi, nejspíš se ozvou a budeš muset doložit že pojištěné bylo.
Pro ckp to je teď nepojistene-vidi to podle rz a o nove nevi, nejspíš se ozvou a budeš muset doložit že pojištěné bylo.
0x
Neni nahodou pojistka jak na rz tak na vin auta? Proc by nemela platit se zmenou rz? Ja kdyz rz nemel tak tam byl vin a rz jsem nasledne dohlasil. Ckp by melo zajimat nepojistene vozidlo a to si nemyslim ze by bylo. Otec nahlasi zmeny majitele a rz. Pojistnik nemusi byt majitelem vozidla.
Ikdyby ho ČKP kontaktovala,tak prostě prokáže, že to auto pojištěné bylo nepřetržitě..není potřeba se v tom víc dloubat..Samozřejmě, že spíš než ČKP by mohla třeba dělat problémy pojišťovna..že je jiný vlastník a jiný pojistník..ale to jen v případě plnění..jinak je to buřt.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]