Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koroze 5. dveří Oktávka kombi

Od: bery® odpovědí: 4 změna:

Zdravím ostatní pečovatele o tyhle nesmrtelný auta. Jako každýmu druhýmu, i mě "už" (23 let a 420tkm...) začínají reznout dveře kufru na horní hraně, hned první milimetry pod sklem a pak v prohlubni kolem SPZky. Asi před 4 lety jsem to z nejhoršího obrousil a pruh stříknul (po lehký ohyb pár cm pod sklem v úrovni horní hrany světel, takže to nebylo poznat), ale už to vylézá znova. Nemá někdo nějakej geniální patent, co s tím? :) Problém je sklo téměř přiléhající k hraně plechu, v tý skulině se to nedá brousit :( Zatím do spáry občas při otevřeným kufru cintám řídkej rezistin, ale ten to samozřejmě úplně nezastaví

Je reálný sklo bez poškození vyříznout a po vybroušení a stříknutí nalepit zpátky, nebo nemá cenu se s tím drbat a znova to vyleze za stejnou dobu? Viděl jsem jednu oktávku, která tenhle kritickej pruh měla asi polepený lesklou černou folií (styl ála Rapid spaceback), taky by se mi to tak (po zakonzervování) líbilo, už dlouho mám zálusk na černý sloupky, tak bych to vzal najednou :), ale zase stejnej problém, to těsně přiléhající sklo :( Nebo to na prasáka vybrousit a stříknout jenom "na dohled" a tu spáru pak třeba uzavřít polyuretanem a nechat to dožít?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Mě tady delali 5 dveře a než začli reznout trochu v rohu vydrželo to 7 let
Vyřízni okno vše obruš co je rezavý ošetři stabilizátorem rzi ja mám Terason 625 pak nákej základ vrchní barva a na pojistku nový zadní sklo a musí to zas chvili vydržet

hodnocení

0x
Už je to dost let zpět, podařilo se mi sehnat kufr na O1 z garazovanyho auta(na předek bouranyho) absolutně bez koroze, za 2tKč.
Jakmile to máš chycený korozí, je to piplačka
Prodávají se i jako nové originál díl
auto.bazos.cz/...

Aní nový originálny už nemá tú kvalitu,ktorá zišla z pása.

hodnocení

Ale asi by pořád s rezervou přežily zbytek auta :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]