Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, ahoj,
měl bych na Vás prosím dotaz. Měnil jsem na autě rameno a bohužel mi nešťastnou náhodou asi trošku vylítla poloosa, protože vyteklo dost převodového oleje. Rameno jsem složil zpátky, takže poloosa se asi teoreticky dostala zpátky? Chtěl bych se zeptat, bude stačit dolít převovodový olej a bude to OK? Nebo ji tam lze nasadit nějak špatně?
Díky moc
ALK
Vypustil bych zbytek oleje co tam je a nalil nový. Objem je 1,8l (pokud jde o převodovku BE4/5).Koupil bych 2l oleje TotalEnergies Traxium Gear 8 75W80 (doporučený výrobce PSA-Stelantis) přímo, na nejen, na váš vůz.
@diesel®: Díky mnohokrát. Jedná se podle toho co jsem zjistil o přesně tu uvedenou převodovku. Rovněž jsem právě měl v košíku i ten uvedený převodový olej, tak jsem jej hned objednal.
Velice, velice děkuji! Komentář k nezaplacení
Boban- u tohoto motoru nevím asi ano. Jediný problém s guferem poloosy jsme měl na stařičkém Béxu,ale na stejném typu převodovky tj BE4 ve xantii 1,8i16V 81kW (lfy) bylo vidět, ale jako laik jsem na něm nic neviděl, dokonce ani na vyndané převodovce skrze výměnu spojky.Tehdy jsem neměnil gufero, ale nakonec byla obě dobrá.
Na tom BéXu (cesta JH-KV a zpět nonstop) začal guferem na levé staně téci olej, (zde to bylo ale opotřebením-nové vydrželo ve stejném místě pak asi 500km a další jsem nedal do pův. místa,ale posunul, bylo tam místo na toto) -po celé cestě to spotřebovalo 3 náplně a čtvrtou po dojezdu-dojížděl jsem s půl litrem oleje a to bylo jak pro motor tak i převodovku-motor ležák tzv monoblok.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.